Eroakirkosta-palvelu täyttää 20 vuotta

Eroakirkosta-palvelu avattiin 21.11.2003 ja sen kautta on kahden vuosikymmenen aikana eronnut yli 850 000 valtionkirkkojen jäsentä. Tampereella, joka on myös palvelun kotikaupunki, järjestetään perjantaina juhlaseminaari palvelun eri vaiheista sekä kirkosta eroamisen historiasta ja tulevaisuudesta.

Uusien ilta 26.10.2023

Mielekästä näissä tilaisuuksissa on keskustella siitä, mikä on kunkin vieraan kiinnostumaan toiminnasta, liittymään vapaa-ajattelijoihin ja sen lisäksi tulemaan vielä paikan päälle. Jokaisella on tähän oma tarinamme ja niiden jakaminen on aina kiinnostavaa.

Kouluvierailu ET-tunnille Klassilliseen lukioon

Tampereen Klassillinen lukio

Tampereen vapaa-ajattelijat kävivät kutsuttuna vieraana pitämässä ET-oppitunnin Klasun ET1-kurssilaisille. Olemme käyneet samalla koululla aikaisemminkin ja jälleen kerran oli vastaanotto mukava ja oppilaiden kanssa heräsi keskustelua.

Vaalikoneen tuloksia Pirkanmaalla

Vaalikone uskonnonvapaudesta on auki äänestäjille. Ehdokkaiden vastauksia tulee lisää, mutta jo nyt tuloksista voi kerätä vähän tilastoakin. Pirkanmaan vaalipiirin ehdokkaita on vastannut tätä kirjoittaessa 69 henkeä. Ahkerimmin ovat vastanneet Vasemmistoliiton, … Lue lisää

Tampereella kirkosta erosi 3900

Vuoden 2022 aikana isommasta valtionkirkosta erosi 3899 tamperelaista. Heistä yli puolet oli alle 30-vuotiaita, ja jäljelle jäävästä osasta puolet 30-39 -vuotiaita. Eroaminen ei missään vaiheessa lopu, muutama erosi vasta 80 … Lue lisää