Uusien ilta 26.10.2023

Vapaa-ajattelijat ovat kuluneen vuoden aikana saaneet ilahduttavan paljon jäsenhakemuksia. Uudet jäsenet tuovat toiminnalle tietenkin rahallista tukea jäsenmaksun muodossa, mikä sekin on tärkeää, mutta uudet jäsenet ovat erityisesti lupaus toiminnan jatkumisesta myös tulevaisuudessa. Kannatusjäsenyydelle on siis paikkansa, mutta jokaiselle toiminnastakin kiinnostuneelle on jokin sopiva rooli tai toimintamuoto jo olemassa tai jäsenen itsensä rakennettavissa.

Viimeksi uusille jäsenille on järjestetty oma ilta vuosina 2011 sekä 2017. Tämänkertainen tilaisuus oli avoin kaikille uusille jäsenille, kaikille toiminnasta kiinnostuneille sekä vanhoillekin jäsenille, jotka eivät ole ehkä koskaan aiemmin tutustuneet esimerkiksi yhdistyksen klubitilaan Yliopistonkadulla tai käyneet tapahtumissa. Torstaina 26.10. Vapaaklubille saapui neljä uutta jäsentä, joiden lisäksi paikalla oli neljä vakionaamaa. Tilaisuus oli hyvin rento. Kalvosulkeiset oli päätetty jättää kokonaan pois ja ilta eteni oikein mukavasti sohva-alueella istuskellessa ja tutustuessa. Kahvit keitettiin ja tuleva hallitusvahvistus vuodelle 2024 toi mukanaan myös itse leipomaansa kinder-kakkua.

Mielekästä näissä tilaisuuksissa on keskustella siitä, mikä on kunkin vieraan kiinnostumaan toiminnasta, liittymään vapaa-ajattelijoihin ja sen lisäksi tulemaan vielä paikan päälle. Meistä jokaisella on tähän oma tarinamme ja niiden jakaminen on aina kiinnostavaa. Lisäksi esiteltiin tietenkin sitä, millaista toimintaa yhdistyksellä jo on ja millaiseksi sitä ehkä kannattaisi kehittää. Mitä näkyvää ja vaikuttavaa toimintaa esimerkiksi eroakirkosta.fi-palvelun tilalle?

Nyt järjestetystä uusien illasta päätettiin hyvän kokemuksen myötä heti tehdä jokasyksyinen perinne yhdistyksen vuosikelloon. Mikäli et päässyt tällä kertaa osallistumaan, mutta olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan, kerrothan itsestäsi esimerkiksi sähköpostin välityksellä! Joka kuukausi klubillamme järjestetään myös Vapaaklubi Live, joihin osallistuminen on hyvin matalan kynnyksen juttu. Kaikkein aktiivisin pulina löytyy viestintäpalvelu Discordista, jossa Tampereen vapaa-ajattelijoilla on omat kanavansa. Mukaan pääset halutessasi jäseneksi liittymisesi myötä saamasi tervetuloviestin ohessa olevan linkin kautta.

Seuraava tapahtumamme on Vapaaklubi Live keskiviikkona 15.11.2023 klo 18.00 alkaen. Tällöin vieraanamme on ex-adventisti Reijo Jaakkola.

Tervetuloa!