Yleistä

Olemme Vapaa-ajattelijain liiton Pirkanmaalla toimiva jäsenyhdistys. Tavoitteemme on maallisempi yhteiskunta, jossa valtio ei anna etuoikeuksia uskonnoille.

Tavoitteet

Uskonnonvapauteen kuuluu myös valtion neutraali suhde uskontoihin. Evankelis-luterilaisen ja Ortodoksisen valtionkirkon verotusoikeus ja muu erityisasema tulee purkaa.

Pienempiä korjauskohteita on paljon: elämänkatsomustiedon opiskelu pitää sallia myös kirkkoon kuuluville lapsille, eikä koulun tehtävä ole viedä lapsia hartaustilaisuuksiin. Jumalanpilkkalaki on kumottava, uskonnollinen vala ei kuulu valtion laitoksiin ja jäljelle olevat uskontokuntia koskevat poikkeukset verotuksessa on poistettava.

Uskonnonvapaus tarkoittaa toisaalta, että jokaisella on vapaus uskoa ja lupa omilla rahoillaan rakentaa kirkkoja, painaa Koraaneja ja niin edelleen.

Itse emme usko jumaliin ja pidämme aina järkeä parempana oppaana elämässä kuin uskoa. Jotain uskontoa tunnustavien määrä Suomessa vähenee, ja toivomme tämän kehityksen jatkuvan yhä nopeammin.

Toiminta

Paikallisesti kokoonnumme kerran kuussa omaan toimitilaamme vapaaklubille kuuntelemaan alustusta ja keskustelemaan. Aiheina ovat olleet esimerkiksi eutanasia, median etiikka sekä partion suhde uskontoon. Alustajina on sekä jäseniämme että ulkopuolisia asiantuntijoita, ja joskus on kutsuttu myös pappi tai muu aatteellinen kilpailija keskustelemaan.

Luontoretkiä ja kävelyitä järjestämme muutaman kerran vuodessa, purjehtimassakin on tullut yhdessä käytyä. Satunnaisesti käymme yhdessä aihetta sivuavissa näyttelyissä tai katsomassa jonkin näytelmän.

Tunnetuin yhdistys on Eroakirkosta.fi-palvelusta joka syntyi alkuaan tamperelaisten voimin. Tämän jälkeen olemme olleet mukana muutamia muita www-sivuja tekemässä.

Toimitilastamme löytyy satakunta aiheitamme sivuavaa kirjaa.

Yhdistyksestä

Yhdistys on perustettu vuonna 1936 tai 1945 näkökulmasta riippuen – edeltäjämme lakkautettiin juuri ennen talvisotaa. Lisää historiasta.

Jäseniä on noin 200. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton ja käytännössä jäsenten puoluepoliittinen kirjo on hyvin laaja.

Jäsenyys on avoin kaikille, jotka kiittävät ruuasta mieluummin kokkia kuin Jeesusta. Liity joukkoon!