Ihmisiä

Ihmisiä

Puheenjohtaja ja muu hallitus sekä toiminnantarkastajat valitaan syyskokouksessa. Hallitus nimeää muita henkilöitä tarpeen mukaan eri tehtäviin.

Riku Bähr

Puheenjohtaja

Toivoisin, että lapsilla olisi mahdollisuus kasvaa omilla aivoillaan ajat­tele­viksi yksilöiksi, joita on vaikea johda­tella ja jotka osaavat kyseen­alaistaa auktori­teetteja. Koulujen sitouttava uskonnon­opetus ja uskon­nollisten tilai­suuksien huima määrä on epä­kohta, jonka haluan muuttaa. Toivon, että tämän päivän lapsista kasvaa huomisen vapaasti ajat­televia aikuisia.

petra.packalen@gmail.com

Petra Packalén

Varapuheenjohtaja

Minusta tuli ateisti alle parikymppisenä, kun aloin lukemaan harrastusmielessä filosofiaa. Siellä luonnontieteisiin pohjaava materialismin suuntaus oli mieleeni. Pidän tieteiden lisäksi myös fiktiivisistä tarinoista, paitsi jos niitä väitetään todeksi. Toimin aktiivisesti sellaisen maailman puolesta, jossa ihminen voi elää koko elämänkaarensa ilman, että joutuu tahtomattaan tekemisiin kirkkojen tai uskonnon tuputuksen kanssa. Tällainen toiminta käy hyvin yhdistyksen kautta!

Timo Rantala

Sihteeri

Olen jo pienestä pitäen lukenut paljon ja ollut kaikesta kiinnostunut. Minusta tuli rationalisti, ateisti, tieteen ja tutkitun tiedon kannattaja. Vapaa-ajattelijoihin ja Skepsikseen liityin vuonna 1996. Uskonnollista minusta ei saa milloinkaan, koska totuus on taruja, myyttejä ja mystiikkaa ihmeellisempää ja kiinnostavampaa. Koska maailma on totta, yliluonnollista ei ole. Ollaan nyt ihmisiksi, koska kuolemanjälkeistä elämää ei ole.

Leena Muranen

Hallituksen jäsen

Minulle vapaa-ajattelu on olennainen osa kaikkinaisen yhdenvertaisuuden edistämistä yhteiskunnassa. Mukana liiton toiminnassa olen erityisesti siksi, että toivon lasteni jo kasvavan rationaalisemmassa maailmassa, jossa ihmisen hyvinvointia ja tulevaisuutta sekä suhdetta ympäristöön rakennetaan tiedelähtöisesti ja mieli avoimena.

Jori Mäntysalo

Hallituksen jäsen

Kai minulla on jonkinlainen saarnaajan luonne. Jos väitetään että horoskoopit ovat muuta kuin hömppää tai että jumalia on olemassa, tulee halu sanoa jotain vastaan. Osa tätä on myös jäsenyys vapaa-ajattelijoissa. Ja kuten valtio ei tue horoskooppien laadintaa eikä meillä ole valtionastrologeja, ei pidä tukea myöskään uskontoja.

Pidempi henkilökuva.

Kari Hännikäinen

Hallituksen jäsen

Huomasin olevani uskonnoton suurin piirtein samoihin aikoihin, kun leukakarvani alkoivat paksuuntua. Uskonnottoman katsomuksen omaavana henkilönä minulle on luonnollista kuulua järjestöön, jossa on saman henkisiä ihmisiä, joka ajaa uskonnottomien asiaa ja jossa voi päästä vaikuttamaan. Minulle yksilönvapaudet ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä ja vaalittavia asioita, eikä niitä pidä ottaa itsestään selvyytenä.

pro-seremoniat@gmail.com
puh. 040 730 7483

Laura Mäntysalo

Juhlapuhevastaava

Varhaisin muistoni omasta ateismista liittyy partiolupaukseen 11-vuotiaana. Erilaiset seremoniat ja juhlat ovatkin minulle tärkeitä ja näen niiden tärkeyden niin ihmisten kuin yhteisöjen kannalta. Uskonnoton kulttuuri on lähellä sydäntäni ja onkin luontevaa olla vastuussa niin oman perheen juhlista joulusta kymmenvuotishäiden kautta syntymäpäiväjuhliin. Työssäni taas autan perheitä löytämään oman tapansa viettä nimiäisiä, häitä ja hautajaisia.