Ajankohtaista:
kimmo / 9.4.2016

Kevään ET-stipendit jaettu

Yhdistyksemme jakoi keväällä koulujen päätteksi kaksi stipendiä elämänkatsomustiedon oppiaineeseen. Stipendien perusteena oli menestyksekäs aineen harrastus ja opiskelu.
Lukiolaisen stipendi myönnettiin Katedralskolaniin ja yläkoululaisen stipendi S:t Olofsskolaniin.

Onnittelumme!


Tulossa syksyllä 2017:

  • Luentotilaisuus
  • Osallistuminen Turun kirjamessuille

————————————————————-

Kesäretken terveiset Raumalta

Turun Vapaa-ajattelijoiden kolmen hengen porukka kävi tapaamassa satakuntalaisia vapaa-ajattelijoita Raumalla. Aiheena oli vapaa-ajattelijatoiminta ja ideoiden vaihto. Lounastimme Vanhan Rauman sydämessä ja tutustuimme maailmanperintökohteen monivivahteisiin näkymiin.

Molemmat yhdistykset jakavat kaksi elämänkatsomusstipendiä keväisin. Olimme tyytyväisiä siihen, että pystymme palkitsemaan oppiainetta harrastavia koululaisia.

Tiedotuksessa todettiin olevan parantamisen varaa. Satakuntalaiset alkavat uusia kotisivujaan toimivammalle pohjalle tänä kesänä, vaikkakin jäsenlehti Vapaamielinen jakaakin tietoa toiminnasta. Turkulaisten kotisivut ovat vielä kehittelyvaiheessa. Ideoimme myös Turun kirjamessuille osallistumista näkyvyyden parantamiseksi.

Keskustelimme lisäksi satakuntalaisten omistuksessa olevasta hautausmaasta Siikaisissa. Painopisteen siirtäminen uurnahautauksiin vastaisi nykyistä kysyntää hautauksissa ja helpottaisi hautausmaan huoltoa. Koska turkulaisilta puuttuu oma uskonnottomien hautausmaa, saattaa Turun suunnasta löytyä kiinnostuneita avustajia satakuntalaisten tueksi.

Kesällä molemmat yhdistykset ovat järjestäneet kesätapaamisia, turkulaiset jäsentapaamisen elokuussa, ja satakuntalaiset Jumalattomat kesäpäivät, nyt kolmannen kerran. Jumalattomat kesäpäivät on kaikille kiinnostuneille avoin tapaamis- ja keskustelutilaisuus 15.7. Porissa, ohjelma alla. Siis tervemenoa!

Ritva Ahonen

Kuvassa satakuntalaiset herrat puheenjohtaja Jukka Kimin johdolla ja turkulaiset rouvat valokuvaaja mukaanluettuna maailmaa parantamassa Raumalla.