Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Freedom of Thought 2018 Report – Ajatuksen vapaus -raportti 2018 julkaistu
Esa Ylikoski / 29.10.2018
Lista maailman kymmenestä parhaasta ja pahimmasta maata olla ateisti on julkaistu. Kolmen kärki 196 maan listalla muodostui Belgiasta, Hollannista ja Taiwanista. Kolme pahinta maata olivat Saudi-Arabia, Iran ja Afganistan. Raportin julkaisi IHEU.

Lista maailman kymmenestä parhaasta ja pahimmasta maata olla ateisti on julkaistu. Raportin siitä on julkaissut uskonnottomien johtava kansainvälinen järjestö, Kansainvälinen humanistinen ja eettinen unioni, the International Humanist and Ethical Union (IHEU). IHEU tukee mielipiteidensä vuoksi vainon kohteena olevia ja kerää rahoitusta tälle työlle. Tänä vuonna IHEU julkaisi jo 7. kerran vuotuisen Ajatuksen vapaus -raporttinsa.

Kolmen kärki 196 maan listalla muodostui Belgiasta, Hollannista ja -Taiwanista. Kolme pahinta maata olivat Saudi-Arabia, Iran ja Afganistan. Muita huonoimpia maita olivat Malediivit, Pakistan, Arabiemiraatit, Mauritania, Malesia, Sudan ja Brunei. Parhaimpia maita olivat kolmen kärjen jälkeen Japani, Nauru, Ranska sekä Sao Tome ja Principe jaetulla neljännellä sijalla, ja sen jälkeen Norja, Yhdysvallat sekä Saint Kitts ja Nevis.

Raportin julkistamistilaisuudessa YK:n erityisraportoija Ahmed Shaheed totesi, että Ajatuksen vapaus -raportista on tullut tärkeä informaation lähde poliittisille toimijoille. IHEU:n puheenjohtaja Andrew Copson sanoi, että raportti piirtää synkän kuvan uskonnottomuuteen liittyvästä vakavasta syrjinnästä. Kasvavan nationalismin oloissa niitä jotka ovat kyllin urhoollisia kritisoimaan konservatiivisia uskonnollisia johtajia, usein demonisoidaan epäisänmaallisiksi ja kumouksellisiksi. Copson vetosi parempien maiden onnekkaita tukemaan myös rahallisesti IHEU:n työtä, koska ilman sitä on vaikeaa pärjätä Yhdysvaltojen kristillisen oikeiston sekä Lähi-idän konservatiivisen islamin vaikuttamistyölle.

Sivun osoite on https://freethoughtreport.com/ Julkaisijajärjestön osoite on https://iheu.org/ Maakohtaisiin raportteihin pääsee myös suoraan: http://freethoughtreport.com/countries/ ja raportin myös datatiedot on julkaistu: http://freethoughtreport.com/data/

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry