Ajankohtaista

Aina ajankohtaista: Älä suotta vihdo syntien saunassa. Se on turhaa. Ryhdy vapaasti ajattelijaksi! Ajattele mitä ajattelet, mutta uskonnon ja kirkon dogmien mukaan älä. Vapaa-ajattelijoiden jäsenenä voit vaikuttaa siihen, että valtio irrottautuu kirkosta lopullisesti ja kirkko jää asianharrastajien asiaksi. Liity!


Elokuussa 2021 peruskoulun aloittavat oppilaat ilmoitetaan kouluun jo NYT tammikuussa. Elämänkatsomustiedon eli ET:n opetukseen ovat oikeutettuja vain kirkkoon kuulumattomat lapset. Heille saatetaan koulun infotilaisuudessa tyrkyttää myös uskonnonopetuksen valitsemista ET:n sijaan.

Vapaa-ajattelijat edistävät elämänkatsomustiedon vahvistumista ja oppilasmäärän lisääntymistä. ET-oppilaiden määrä voi lisääntyä jo
ensimmäiseltä luokalta alkaen näin:

1)    Yhä useammat ET-opetukseen oikeutetut oppilaat pääsevät ET-opetukseen. Heitä ei siis suostuta ilmoittamaan uskonnonopetukseen
ET-opetuksen sijaan.

2)    Vauvakasteessa kirkkoon liitettyjen lasten ”uskonnollinen asema” korjataan vastaamaan vanhempien ei-uskonnollista katsomusta eli lapsi erotetaan kirkosta ja sen jälkeen oppilas ilmoitetaan koulun ET-opetukseen.

ET-oppilaiden määrä voi lisääntyä myös niin, että syystä tai toisesta koulun uskonnonopetuksessa aloittaneiden oppilaiden katsomusaineeksi korjataan elämänkatsomustieto. Aineen vaihto voi tapahtua myös kevätlukukauden alkuviikkoina tai vaihtoehtoisesti lukuvuoden vaihteessa kesän yli.

Vaihto uskonnosta ET-opetukseen voidaan nähdä myös protestina sille, että ET on yhä kielletty opppiaine valtiokirkkoihin liitetyille lapsille.

Tässä hyvä esittelyvideo elämänkatsomustiedosta:
https://www.youtube.com/watch?v=aX9KRQXLY74
Sitä kannattaa jakaa virikkeeksi sekä uusien että vanhempienkin peruskoululaisten vanhemmille.

Myös Opetushallituksen eli OPH:n sivuilla on esitelty elämänkatsomustietoa:
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/perusopetus/elamankatsomustieto-perusopetuksessa

ja
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/elamankatsomustiedon-opetus-kaytannossa

Nyt on oikea aika tiedottaa elämänkatsomustiedosta varsinkin tänä vuonna koulunsa aloittavien perheille – ja laajemminkin.

(Esa Ylikoski, Vapaa-ajattelijoiden liitto)


Esa Ylikosken yleisönosaston kirjoitus 3.1. lehdessä
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000007712103.html?fbclid=IwAR3c6zROaW9tIE5RfBtV6g3C5jKusrb1TKB-BYcsZn6nCcIzLPLvmcINx04


Satakunnan vapaa-ajattelijoiden hallitus kokoustaa 16.1. klo 15.00 Petra´s Cafeessa.


Uusin, joulukuussa ilmestynyt Vapaa Ajattelija -lehti (pdf) tässä luettavissa.


vapaa-ajattelija4-2020


Uusin SataVapari -lehti ilmestyi marraskuussa.
Siitä on luettavissa näköiskappale SataVAPARI -sivulla (yläpalkki).


Syyskokous 2020

Satakunnan vapaa-ajattelijat ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 21.11.2020 Nakkilan työväentalolla. Käsiteltiin sääntöjen 9. § syyskokouksen päätettäväksi osoittamat asiat ja asetettiin Lepomäen hoitokunta tehtäväänsä.

Vuoden  2021 hallitukseen valittiin Tauno Perkiö, Erik Sallinen, Tanja Laine, Jussi Tulonen ja Pasi Hiltunen sekä varjäseniksi Erkki Yli-Jokipii ja Yki Räikkälä. Lepomäen hautausmaatoimikuntaan 2021 valittiin Jukka Kim, Tauno Perkiö ja Pasi Hiltunen.

Kesän aikana on tarkoitus järjestää Lepomäki-talkoot. Kesällä koronatilanteen salliessa järjestetään myös jumalattomat kesäpäivät teemanaan ET-opetus.

Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim
jukka.kim(at)gmail.com


6. Jumalattomat kesäpäivät 2020 peruutettiin COVID-19 tilanteesta johtuen.

Jumalattomat kesäpäivät, ne kuudennet, ovat ajankohtaiset 2021 heinäkuussa. Siitä tietoa lähempänä ajankohtaa ja varsinkin mikäli korona viimein talttuu.

Satakunnan vapaa-ajattelijat ry, hallitus
Lisätietoja jukka.kim(at)gmail.com