Toimintaseminaari 2022 Hämeenlinnassa

TOIMINTASEMINAARI 2022

Vapaa-ajattelijain liiton toimintaseminaari pidettiin Hämeenlinnassa 5. ja 6.11. Seminaarissa käsiteltiin mm. paikallisyhdistysten ongelmia ja toiminnan järjestämistä, tiedotusta ja mediasuhteita. Satakunnan Vapaa-ajattelijoista olivat mukana liittohallituksen jäsen Yki Räikkälä sekä liittovaltuuston jäsen Tauno Perkiö.

Tauno Perkiö seminaarin alkuvaiheissa.

Turun Vapaa-ajattelijoiden Ritva Ahonen kertomassa Turun yhdistyksen ongelmista. Liiton puheenjohtaja Jape Loven taustalla.

Tampereen Vapaa-ajattelijoiden osanottajia. Riku Salmisella on asiaa. Vasemmalla liittovaltuuston pj. Kari Pasanen ja oikealla Jori Mäntysalo, joka on toinen eroakirkosta.fi:n perustajista.

Liiton varapj. ja taloudenhoitaja Antti Värri kertomassa muiden pohjoismaiden vastaavien liittojen tilanteista sekä oman liittomme tulevaisuudesta talousnäkökulmasta. Taloustilanteen prognoosi ei juuri hurraahymnejä nostata. Tällä tahdilla noin 80 vuoden kuluttua ei liittoa enää ole. Joten tämän verran on aikaa toteuttaa tavoitteet eli tehdä Vapaa-ajattelijoista jo muutenkin tarpeeton yhteiskunnallinen toimija. Siis saada kirkon ja valtion ero aikaan ja katsomusten yhdenvertaisuus todelliseksi.

6.11. päivän aamun avaus. Esa Ylikoski esittelee työryhmänsä tuloksia.

Satavaparien hallituksen varajäsen, lehden toimittaja sekä liittohallituksen jäsen Yki Räikkälä seuraamassa tapahtumia tai ajatuksissaan.

Hautaustyöryhmä kokoontui myös ja sen vetäjä Pertti Periniva Kemistä referoi ryhmän aamuista kokoontumista.

ProSeremoniat Oy:n Anneli Aurejärvi-Karjalainen esitteli seremoniapalveluiden tilannetta ja tulevaisuutta.

Riku Salminen poisti virallisesti liittovaltuuston varapj. Robert Brotherukselta tämän kasteen puhaltamalla. Antikummit ovat avustamassa seremoniaa.

Robert Brotherus voi nyt kantaa ylpeästi ”kastamaton” -badgea rinnassaan.                        (kuvat: Yki Räikkälä)