Yleistä

40% Keski-Uudenmaan väestöstä on irrottautunut evankelis-luterilaisen kirkon holhouksesta.

Uusimpien tilastojen mukaan ev.lut. kirkkoon kuulutaan seuraavasti: Hyvinkää 62,5%, Järvenpää 59,7%, Kerava 53,7%, Tuusula 62,5%.

Noin 34% elää nykyään vapaana ja itsenäisenä, irti kaikista uskonnollisista yhteisöistä.  Tämä vapaus näkyy toisaalta vapautuksena kirkollisverosta, ja vapautena mennä nimisiin ilman rippikoulujen käymistä oman itsenäisen harkintansa mukaan.  Samoin käytetään paljon hyväksi vapautta muodostaa parisuhde ilman avioliittoa.

Vanhempien vapaus periytyy myös lapsille, eli he voivat valita koulussa itsenäiseen ajatteluun valmentavan Elämänkatsomus-aineen uskonnon sijasta.

Voi siis sanoa, että 34% väestöstä on vapaita ja itsenäisiä suhteessa uskontoihin.  Jos nämä luetaan maallistuneisiin, niin heitä on varmaankin yli puolet väestöstä.

Keski-Uudenmaan Vapaa-ajattelijat yhdistys on maallistuneita varten.  Yhdistys toisaalta kuuluu valtakunnalliseen  Vapaa-ajattelijain liittoon.  Toiminta-alueemme on Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen,  Sipoo ja Tuusula.

Liittymällä Vapaa-ajattelijoihin tuet siirtymää normaaliin ja liberaaliin yhteiskuntamalliin.

Lisätietoja voit kysyä osoitteesta keski-uusimaa@vapaa-ajattelijat.fi.

Jäseneksi liittyminen onnistuu helpoiten lomakkeella.