Kertomukset

  1. Muistiinpanoja Toimintakertomusta varten 2023

PRH:ssa yhdistyksen tiedot kunnossa 17.11.2022.

Hyvinkääläisten jäsenilta 1.3. Harlekiinissa.  6 jäsentä. Teemana vaikuttaminen vaalien alla.  Esillä olleita papereita  ”Arvoisa puolue” ja Tavoitepaperi lisäksi asiana Vaalikone.   Kutsut lähtivät sähköpostilla.

Hallitus kokoontui 15.3. kutsuakseen vuosikokouksen koolle.  Toimintakertomus saatettiin valmiiksi mm. tilintarkastusta varten.

Vuosikokouksessa 26.4. täydennetty hallitusta Susanna Anjala. Noteerattiin, että Keski-Uusimaa lehdessä hieno kirjoitus ET opiskelusta ja vähän myöhemmin Nurmijärven sanomissa.  Päätettiin kolmesta Liittokokousaloitteesta. Kutsu lähti osin postilla osin sähköpostilla.

Laskut lähetetty, eräpäivä 29.5.2023.  Uusia jäseniä 1 kpl.  Yksi kuollut.

Puhelimella oltu yhteydessä Karkkilan puheenjohtajaan ja saatiin sieltä kutsu 13.5. tilaisuuteen hautausmaalla.  Käytiin kahden miehen voimin tapaamassa Karkkilalaisia.  Juttu ja kuva FB:ssä. Facebook

Kiva juttu paikallislehdissä KU ja Aamuposti 6.5.  ” Luonto voi olla hautajaisissa uskontoa tärkeämpi – uskonnottomien hautajaisten suosio kasvaa Suomessa”

24.5. Elämänkatsomus stipendi-kirjeet viety. Järvenpäässä oli siis kaksi tasavahvaa ET kirjoittajaa ja rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi oli kovin hyvillään saadessaan kirjekuoret.  Ne jaetaan juhlassa 3.6.

24.10.  Uskonnottomien oikeudet ja palvelut kehdosta hautaan? Tiistaina 24.10. klo 17.30 Järvenpäässä, Tilaustila, Järnefeltinkatu 9 Miten yhdenvertaisuuden pitäisi toteutua päivähoidossa, kouluissa ja hautaustoimessa? Alustaa päätoimittaja Esa Ylikoski.  Maksulliset kahden palstan ilmoitukset Aamupostissa ja Keski-Uusimaassa.  Tapahtumailmoitukset ko lehdissä ja niiden viikkolehdissä.   Posti jäsenistölle.    Muuten hyvä keskustelutilaisuus, mutta vähän väkeä.  Hallituksen kokous ennen.

26.10.  Lyhennetty Liiton mallista kahden sivun mittaiseksi viralliseksi lausunnoksi KEUSOTElle joka kyseli lausuntoja verkostosuunnitelma luonnokseensa.

01.12.2023  ET-opiskelijat Keski-Uudellamaalla perusopetuksessa kuntien ilmoituksen mukaan

Hyvinkää 14,5%
Järvenpää 16%
Kerava 19%
Riihimäki 12,5%
Tuusula 16,5%

2) Toimintakertomus 2022

Hallitus kokoontui ensin vpj:n kutsusta ja keskusteltiin yhdistyksen jatkosta.  Kokouksen edellä soiteltiin jäsenille, jotka olivat antaneet puhelinnumeronsa ja aktiivisesti kysyttiin mahdollisuudesta yhdistyksen toimihenkilöksi.  Mm. Hyvinkäällä on paljon nuorempia jäseniä.  Toisen kokouksen 31.8. ajatuksena oli suunnitella tulevaa vaikuttamista alueella.  Päätettiin kysyä jäsenten sähköpostiosoitteita, tiedustella kouluista ET-oppilaiden määriä ja ylioppilaista mahdollisia ET-oppilaita stipendin jako mielessä.  Perustettiin vielä hallitukselle WhatsApp ryhmä ja päivitetty ku@vapaa-ajattelijat.fi.  Yhdistysrekisteriin tehty päivitys.

Web sivuilla ollut pientä päivitettävää mm. Henrik Sawelan aloitteesta.  Samoin lisätty Humanismi-kohta, jossa kansainvälisen julistuksen käännös.  Vuosikokouksessa 10.8. valittu uusi hallitus.  Kukitettiin ja kiiteltiin ansioitunut sihteeri, joka aikoo muuttaa Helsinkiin.  Jäsenmaksun maksaneita 35. Osallistuttu Uskomattomille kesäpäiville 13.-14.8. Ensilässä, Tampereella.  Osallistuttu Liiton toimintaseminaariin 5.-6.11. Hämeenlinnassa kahden miehen voimin.

Vain yksi mielipidekirjoitus KU-lehdessä.

Sähköpostiosoitteet on nyt 28:lla jäsenellä ja heille lähetettiin postia 27.10. 2022, kertoen, että jäsenistön valtaosan yhteydenpitoon sähköposti on tullut jäädäkseen.  Lähetys tehtiin siten, että sähköpostiosoitteet eivät tulleet ilmi.  Sisältönä oli: Nyt on erityisen hyvä aika mainostaa kirkosta eroamista jne…  Mikäli olet Facebook käyttäjä liity Vapaa-ajattelijoiden ryhmää.  Tiedoksi, että vapaa-ajattelijoilla on myös Discord niminen keskustelusysteemi.

Ev.lut seurakuntien jäsenyysprosentit ovat 56, 62, 63 ja 64% Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä ja Tuusulassa.  Luvut ovat siis alhaisia.

ET-opiskelijat tilasto:

Tuusula Markus Torvinen: perusopetus ja lukio yhteensä ET 10.1%

Kerava Tiina Larsson: Perusopetus, et: 18%, Lukiokoulutus: et: 8 %

Järvenpää, Merja Narvo-Akkola (v21) Perusopetus et: 12,4%

Riihimäki: yhteensä 11%

Hyvinkää: Perusopetus ET 14%, Lukio 10%

ET oppilaita yhteensä näissä noin 3000 kpl.

ET-kirjoittajia ei ollut syksyllä Järvenpäässä, Keravalla, Hyvinkäällä eikä Tuusulassa.  Rehtorit: Marja-Liisa Lehtiniemi, Pertti Tuomi, Kirsi Silvennoinen, Seppo Kärpänen.