Lappeenrannan ja ympäristön vapaa-ajattelijat

Uusi Vapaa-ajattelijain Liitto ry -sivusto

ETUSIVU
Mika Aromaa / 27.10.2020

Olemme valtakunnallisen uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kultuurijärjestön Vapaa-ajattelijain liiton Lappeenrannan seudun paikallisyhdistys. Pyrkimyksenämme on saattaa kaikki uskonnot ja vakaumukset tasa-arvoiseen asemaan, sekä edistää naturalistista maailmankatsomusta ja uskonnotonta kulttuuria.

Yhdistyksen tarkoituksena on koota Lappeenrannan alueella asuvat vapaa-ajattelijamaailmankatsomuksen omaavat yhteen toimimaan yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä uskonnottoman kulttuurin levittämiseksi. Vapaa-ajattelijat pyrkivät tarjoamaan uskonnotonta tapakulttuuria koko elämän ajaksi, kehdosta hautaan. Vapaa-ajattelijoiden kautta saat tietoa ja opastusta niin nimiäisiin, häihin kuin hautajaisiinkin. Koululaisia kannustamme opiskelemaan elämänkatsomustietoa. Uskonnonvapauden loukkauksissa saat apua ja tukea. Tutustut samalla tavoin ajatteleviin ja saat vaikutuskanavan uskonnottomien oikeuksien ajamiseen.

Kirjoitamme paikallislehtiin mielipidekirjoituksia ja järjestämme esimerkiksi luonnontieteellisiä tapahtumia. Käymme pyydettäessä lukioiden filosofian- ja elämänkatsomustiedon tunneilla keskustelemassa oppilaiden kanssa. Unohtamatta myöskään vapaamuotoisia illanistujaisia.