Sähköpostilistat

Yleistä

Vapaa-ajattelijoilla on kaksi sähköpostilistaa, joilla voi:

  • Tiedottaa uskonnottomia kiinnostavista tapahtumista
  • Keskustella uskonnottomuudesta
  • Kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä
  • Kritisoida
  • Kyseenalaistaa
  • Kommentoida

Listat ovat tarkoitettu pienimuotoiseen Liiton jäsenyhdistysten jäsenten keskusteluun, suuremmat väittelyt ja sivuraiteelle menevät keskustelut tulisi ohjata esim. uutisryhmään sfnet.keskustelu.uskonnottomuus.

Henkilökohtaiset kinastelut tulisi hoitaa yksityisten sähköpostien välityksellä.

Tiedotusluonteiset asiat, tapahtumat ja muut voidaan lähettää tiedotuslistalle osoitteeseen: tiedotus@vapaa-ajattelijat.fi. Tiedotus-listalle lähetetyt viestit hyväksytään erikseen – näin sen liikennemäärä pysyy rajoitettuna.

Kommentit tiedotuksiin, muut viestit ja keskustelu kuuluvat osoitteeseen:keskustelu@vapaa-ajattelijat.fi. Keskustelu-sähköpostilistalla viestien määrä voi olla ajoittain suuri, mutta lista sopii silti vain pienimuotoisempaan keskusteluun ja kommentointiin.

Liittyminen ja poistuminen listoilta

Osallistuminen keskusteluun

Voit lähettää viestin listalle osoitteeseen tiedotus@vapaa-ajattelijat.fi taikeskustelu@vapaa-ajattelijat.fi

Viestin voi lähettää vain tarkalleen samasta osoitteesta, joka on listalla. Jos olet listalla osoitteella kallekustaakorkki@jyu.example, niin jos postin lähetysosoitteeksi tunnistetaankin kalle.korkki@jyu.example, ei lähetys onnistu. Vaikka postin lähetys näihin osoitteisiin tarkoittaisikin samaa osoitetta, ei postituslista hyväksy kuin tarkalleen listalla olevasta osoitteesta lähetetyn viestin!

Sähköpostitse tapahtuva asetusten muuttaminen

MailMan-listalla voidaan käyttää lähes samoja komentoja kuin aiemmassa Majordomo-listassa. Lähetä sähköpostia osoitteeseen keskustelu-request@vapaa-ajattelijat.fi tai tiedotus-request@vapaa-ajattelijat.fi

Viestin otsikko jätetään tyhjäksi ja viestiosioon kirjoitetaan ”help”

Miksi en saa postia?

Sähköpostilaatikkosi täytyttyä sinulle lähetetyt viestit tulevat takaisin ylläpitäjälle. Jos tämä jatkuu pitkään, viestien toimitus katkeaa. Jos siis pitkän tauon jälkeen alat jälleen käyttämään esim. Hotmail -tyyppistä osoitetta, voi olla että sinut on jo poistettu vaparit-listalta tai viestien lähetys on lopetettu. Voit käydä tarkistamassa jäsenyytesi osoitteista:

Ajoittaisten palvelin- yms. ongelmien vuoksi joihinkin osoitteisiin ei viestien lähetys onnistu. Tällöinkin tietyn ajan kuluessa poistan kyseisen osoitteen listalta sen vuoksi, että jokaisesta epäonnistuneesta lähetyksestä tulee viesti ylläpitäjälle.