Yhdistyksemme syyskokous pidettiin Martin Kulttuuriolohuoneella 3.12.2015. Keskustelua ja päätöksiä vauhditti Kulttuuriolohuoneen mainio kahvitus.
Siirrymme aikaisempaa hieman suuremmalla hallituksella juhlavuoteen 2016, jolloin yhdistyksemme täyttää 80 vuotta. Yleisötilaisuudet ja kannanotot ovat edelleen toimintamme perusmuotoja.
Toiminnan kasvun ja liittomaksun korotuksen myötä päätimme jäsenmaksujen nostamisesta ensi vuodelle. Korotus on noin kaksi euroa jäsenmaksua kohden. Mottona olkoon ”Jäsenmaksulle katetta!”
Vapaa-ajattelijain surunvalitteluadressin rinnalle on tulossa myyntiin onnitteluadressi. Hinta on sama molemmissa eli 15 e/kpl postitettuna ja 13 e/kpl tilaisuuksista ostettuna.
Turun Vapaa-ajattelijoiden kesätapaaminen oli la 8.8.2015
Jäsenistön kesätapaaminen pidettiin Martin kulttuuriolohuoneessa lauantaina 8.8. Ohjelmassa oli keskustelua kahvin ja pikkupurtavan kera aiheina et-opetus ja perusopetuksen uusi opetussuunnitelma sekä oman hautausmaan tarpeellisuus.
TOIMINTAKERTOMUS 2015
Turun Vapaa-ajattelijat ry.
Turun Vapaa-ajattelijat on runsaan sadan jäsenen yhdistys ja Vapaa-ajattelijain liitto ry:n paikallisjärjestö. Jäsenmaksunsa maksaneitten jäsenten määräksi vuonna 2015 tuli 94, jonkin verran vähemmän kuin edellisvuonna. Määrä on viime vuosina vakiintunut heilahtelemaan n. 100 jäsenen ympärille. Uusia jäseniä liittyy tasaiseen tahtiin noin 10-20 henkeä vuosittain, mutta nyt vanhoja näyttää eroavan samaan tahtiin. Jäsenistä suurin osa on turkulaisia, mutta jäseniä on eri puolilla Varsinais-Suomea ja muutamia myös Varsinais-Suomen ulkopuolelta.
Jäsenmaksut olivat A-jäseneltä 24 euroa ja B-jäseneltä 13 euroa, lisäksi eläkeläisille ja opiskelijoille myönnettiin A-jäsenyys alennetulla 17 euron maksulla ja työttömille 14 euron maksulla. A-jäsenyydellä sai liiton Vapaa Ajattelija -lehden, jota ilmestyi vuoden aikana neljä numeroa.
Yhdistyksen hallitus:
Vuoden 2015 hallituksen muodostivat Ritva Ahonen (pj) ja jäsenet Mikko Mäkitalo, Miika Heino, Michele Alppi ja Risto Hohenthal ja varajäsenet Esa Sankala, Juha Toivonen ja Antti Ellonen. Hohenthal erosi hallituksesta kesken vuoden. Hallitus piti vuoden aikana 10 kokousta. Hallituksen kesken on jatkuvasti pidetty aktiivista yhteyttä myös sähköpostilistalla.
Yhdistyksen kokoukset ja muut tapaamiset:
Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 1.4. ja sääntömääräinen syyskokous 3.12. Yleisötilaisuutena pidettiin vaalipaneeli eduskuntavaalien edellä 21.3. Panelisteina olivat Johannes Yrttiaho (Vas), Mika Maaskola (Sdp), Juha Haapakoski (Kok), Tuomo Liljenbäck (Vihr) ja Jorma Miettinen (Ipu). Kesäinen jäsentapaaminen pidettiin 8.8. Siellä ET-opettaja Hannamari Jaakkola kertoi työstään. Lisäksi keskusteltiin vapaa-ajattelijoitten hautausmaatoiminnasta, käsitellen mm. muissa vapaa-ajattelijayhdistyksissä hautausmaatatoiminnassa mukana olleitten kokemuksia sekä tarpeita ja mahdollisuuksia saada Turkuun tai lähialueelle joskus vapaa-ajattelijoitten hautausmaa. Syksyllä ryhdyttiin järjestämään pakolaisten ja turvapaikanhakijoitten uskontokysymyksiä käsittelevää yleisötilaisuutta, jonka toteutumisaika jäi seuraavan vuoden puolelle, tammikuulle.
Toimintaseminaari:
Vapaa-ajattelijain liitto järjesti toimintaseminaarin Kotkassa 16.-17.5. Siellä meiltä Turun yhdistyksestä olivat Ritva Ahonen ja Miika Heino.
Jäsentiedotus:
Jäsenpostia lähetettiin kolme kertaa vuodessa, kummankin sääntömääräisen kokouksen edellä ja kesätapaamisen edellä. Lisäksi toiminnasta tiedotettiin ja muistuteltiin jäsenistön sähköpostilistalla, jolla on noin puolet jäsenistöstä. Myös yhdistyksen www-sivusto palveli jäsenistöä jatkuvasti päivittyvänä.
Mediakampanjat:
-Blogi: Yhdistyksen www-sivustolle sisältyvää blogia ylläpidettiin noin kerran kuussa uudella artikkelilla täydentyvänä.
Myyntitoiminta:
Yhdistys sai liiton tekemiä surunvalitteluadresseja myytäväksi. Niitä myytiin vuoden aikana muutama kappale 13 euron kappalehinnalla.