Klubi-illat: juhlista tilastotieteeseen

Vuoden alussa talkoilimme toimitilamme uuteen, ööh, uskoon(?) ja samalla tilaa alettiin kutsua toimiston sijaan klubiksi. Muutoksesta oli artikkeli Vapaa Ajattelijassa 2/2022. Ulospäin näkyvintä käyttöä ovat olleet alustetut klubi-illat noin kerran kuussa. Niitä on ehditty nyt pitää viisi.

Illat aloitti Pro-Seremonioiden juhlapuhuja Laura Mäntysalo. Juhlan aika -esityksessä kuultiin koko elämänkaaresta nimiäisistä hautajaisiin. Tässä kohdassa videota lienee käsittelyssä jokin iloinen juhla:

Toinen alustaja oli Uskontojen uhrien tuen eli UUT:n Erno Vanhala. Jos me yritämme olla rokote, on UUT lääke.

Kolmantena kuultiin pienlehtien tulevaisuudesta ja Kultti ry:stä. Hyvin laaja valikoima pienlehtiä on Kultin jäseniä, niin myös meidän liittomme Vapaa Ajattelija.

Asento! Alustajaksi saapui majuri Eerika Vaahtovuo kertomaan mm. sotilaan eettisestä toimintakyvystä. Aiheet sivusivat esimerkiksi sotilasvakuutusta/valaa ja kenttähartauksia. (Lepo…)

Tätä kirjoitettaessa viimeisin aihe koski tilastojen ymmärtämistä ja varsinkin väärinymmärtämistä. Jyrki Ollikainen kertoi miten tilastografiikka voi harhauttaa, Tapio Nummi puolestaan selosti esimerkiksi vaalikyselyiden virhemarginaaleja.

Pääosin klubi-iltojen alustukset tallennetaan, ja niitä voi katsoa Youtube-kanavaltamme.