Kalevi Ruuskanen on poissa

Yhdistyksemme pitkäaikainen jäsen Kalevi Ruuskanen on kuollut 86 vuoden iässä.

Hän toimi mm. juhlapuhujavastaavana ja oli yhdistyksen johtokunnassa vuosina 1992-1999, näistä kaksi viimeistä vuotta sihteerinä. Häntä pyydettiin vielä jatkamaan uuden vuosituhannen puolellakin, mutta Kalevi mieluummin antoi paikkansa nuoremmille. Tämän jälkeen hän oli vielä toiminnantarkastajana ja muutenkin mukana toiminnassa kokousten säännöllisenä osallistujana.

Liiton tasolla Kalevi oli liittoneuvoston varajäsenen kesään 2002 saakka.

Kun kirkko pyysi kirjoituksia kirkosta eronneilta, sattui ilmoitus Kalevinkin silmiin. Hän vastasi omaan tyyliinsä mm. palaneesta kauravellistä valittaen:

Kuopion lyseossa meillä oli kiivas herännäispappi Viljo Tikanoja, joka toivotti meidät yleensä alimpaan helvettiin pienistäkin häiriöistä. Jos virsilaulu ei aamulla aamuhartaudessa sujunut hänen mielensä mukaisesti, niin koko luokka harjoitteli virsilaulua esim. klo 14 -16. Äitini odotti maitokauravellin syöjää kotona kaksi tuntia ja jokainen, joka joskus on keittänyt maitokauravelliä, tietää pohjaan palamisen vaaran varsinkin puuliedellä. Niinpä sitten virsilauluharjoitusten jälkeen söin pohjaan palanutta velliä mutta hyvältä se maistui kumminkin.

Uskonnot Kalevi totesi jo hyvin nuorena vääriksi. Kirkosta hän ei kuitenkaan voinut erota ennen eläkepäiviä: Hän oli opettaja, ja tuon ajan lain mukaan uskontoa sai opettaa vain kirkon jäsen. Eroaminen olisi tiennyt eroa myös virasta.