Torilla tavataan – nimienkeruu ET-aloitteeseen

Tampereella kampanjointiin jälleen ET-aloitteen puolesta. Telttamme pystytettiin vanhalle Jugendtorille heti aamusta, 20.11. Lapsen oikeuksien päivänä. Sijainti oli kävelykadun vieressä mitä mainion ja liputuspäivä loistava hetki edistää lapsen oikeuksia konkreettisella tasolla omasta näkökulmastamme ja VA-tavoitteiden mukaisesti. Tämä oli toinen kerta täällä, ensimmäisen kerran keräsimme nimiä 1.11.

Tarjolla oli jälleen viime kerralla hyväksi havaittu kattaus lämmintä glögiä, piparkakkuja sekä joulukonvehteja ja muita namuja. Teltalla kävi heti ensihetkestä kova kuhina koko päivän ajan. Ihmisiä ei juurikaan tarvinnut maanitella allekirjoittamaan ja keskusteluja käytiin hyvässä hengessä. Moni tuli teltalle pelkästään allekirjoittamisen vuoksi ja poistui niine hyvineen. Jälleen kerran päivästä jäi kaikille todella hieno fiilis!

Hyvän fiiliksen lisäksi allekirjoitussaalis oli aivan huikeat 166 kpl. Tämän lisäksi telttamme näkyvyys oli todella hyvä Hämeenkadun suuntaan ja banderollimme teksti näkyi taatusti sadoille ihmisille päivän aikana busseihin ja ratikkaan. Kampanjahenkilömme huomasivat, että jotkut ihmiset nappasivat myös banderolleissa olevan QR-koodin luureihinsa ohi kävellessään. Toiset lupasivat omalla tahollaan promota aloitetta myös ystävilleen. Kampanjoinnilla on näin todella tehoa ja kerrannaisvaikutuksia!

Tästä syystä jatkammekin yhä innokkaammin kampanjointia ja Tampereen vapaa-ajattelijat tullaan näkemään seuraavaksi vahvistuksina muissakin suurissa kaupungeissa. Tällä hetkellä sovittuja kampanjapäiviä tulee<

  • Turkuun (la 27.11. jouluavajaisten yhteydessä), 
  • Hämeenlinnaan (ti 7.12. kuukausittaisen markkinapäivän yhteydessä) sekä 
  • Jyväskylään (11.12.)

Suuret kiitokset kaikille paikallisaktiiveille, joilta yhteydenottoja kampanjointiin liittyen on viime päivinä suorastaan satanut. Pyydämmekin yhä useampia paikallisyhdistysten edustajia omalla tahollaan keskustelemaan kampanjoinnista ja rohkaistumaan toimintaan omalla alueellaan. Asiaa varten on nyt perustettu Facebook-ryhmä, jossa kampanjointiin saa ennen kaikkea tukea. Ryhmässä jaetaan tietoa, tiivistetään paikallistoimijoiden välisiä suhteita, innostetaan kampanjointiin ja tuetaan kaikessa siihen liittyvässä. Mikäli olet Facebookin jäsen, pääset hakeutumaan ryhmään tästä linkistä: https://www.facebook.com/groups/952379365355116/

ET-aloite on vielä täysin mahdollista viedä maaliin. Meillä on 3 kk aikaa ja vähän yli 32 000 allekirjoitusta kerättävänä. Nyt kannattaa kampanjoida! Ja linkkiä itse aloitteeseen ehdottomasti jakaa kaikille tutuille ja puolitutuille. Linkki aloitteeseen tässä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8860.