Terveisiä liittokokouksesta
kimmo / 15.6.2014
Lähettänyt 15. kesäkuu 2014 – 17:29 käyttäjä Miika Heino Suomen vapaa-ajattelijayhdistysten kattojärjestö, Vapaa-ajattelijain Liitto, kokousteli tänä viikonloppuna. Mitään kovin järisyttävää liittokokouksessa ei tällä kertaa tapahtunut. Petri Karisma valittiin uudelleen puheenjohtajaksi. Itse olen uudessa liittohallituksessa varajäsenenä. Liitto tullee jatkamaan samoilla linjoilla kuin viime kaudella: toiminta on aiempaa leimallisemmin projekti- ja kampanjakeskeistä, verkkosivuja ja sisäistä viestintää ollaan […]

Suomen vapaa-ajattelijayhdistysten kattojärjestö, Vapaa-ajattelijain Liitto, kokousteli tänä viikonloppuna. Mitään kovin järisyttävää liittokokouksessa ei tällä kertaa tapahtunut. Petri Karisma valittiin uudelleen puheenjohtajaksi. Itse olen uudessa liittohallituksessa varajäsenenä.

Liitto tullee jatkamaan samoilla linjoilla kuin viime kaudella: toiminta on aiempaa leimallisemmin projekti- ja kampanjakeskeistä, verkkosivuja ja sisäistä viestintää ollaan uudistamassa, toimintatapoja ollaan muutenkin arvioimassa uudelleen isolla kädellä ja viime Vapaa Ajattelija -lehdessä vahvasti esillä ollut tunnustuksettomuus (ransk. laicité) tulee olemaan jatkossakin tavoitteissa keskeisellä sijalla. Nyt ollaan menossa toista kautta saman puheenjohtajan johdolla, liitto saa toiminnalleen juoksevan lähdön, toisin kuin viimeksi.

Turun vaparien eutanasiaa koskenut esitys liittohallitukselle käsiteltiin myös. Liitto ei ota eutanasian sallivaa lainsäädäntöä osaksi tavoitteitaan, mutta asiaan suhtauduttiin muuten myötämielisesti. Liiton lausunnossa sanotaan:

Liitto voi ottaa julkisesti kantaa eutanasiaan asiaa koskevan rationaalisen, maallisen keskustelun pitämiseksi yllä. Liitto pyrkii samalla vaikuttamaan siihen, että itselleen kuoleman valinneiden henkilöiden päätöstä kunnioitettaisiin. Samalla liitto pitää tärkeänä kuolevien potilaiden saattohoidon laadun parantamista ja riitävän kivunlievityksen kehittämistä. Yhteiskunnan on huolehdittava myös ammatillisesta kriisiavusta ja henkisestä tuesta tarvitseville.

Huhu kertoo myös, että loppuksesällä liiton hallituksesta tulee kokenut edustaja Turkuun kertomaan Liiton tekemisistä, ehkä myös siitä, mitä turkulaiset vaparit voivat asioiden eteen tehdä. Siitä lisää myöhemmin.

Lisäys 16.6. Liiton tiedote kokouksen sadosta on täällä: http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2014/06/15/petri-karisma-jatkaa-vapaa-a…

[fbcomments]