Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Uskonnonvapaus Länsi-Pohjan sairaalassa
kimmo / 30.6.2015
Kemin vapaa-ajattelijat käsittelivät yhdistyksensä hallituksen kokouksessa mm. vaalikoneen uskonnonvapausasioita. Keskustelussa nousi esille muisteluiden sarja, kuinka sairaaloissa ennen tuputettiin uskontoa. Entä nyt? Siihen ei kuitenkaan kukaan pystynyt antamaan tarkkaa vastausta. Niinpä päätettiin ottaa selvää nykytilanteesta ja päivittää tietomme ajan tasalle. Yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Periniva sopi tapaamisesta Länsi-Pohjan Sairaanhoitopiirin johtaja Riitta Luosujärven kanssa. Tapaaminen keskustelu- ja tutustumistilaisuus […]

Kemin vapaa-ajattelijat käsittelivät yhdistyksensä hallituksen kokouksessa mm. vaalikoneen uskonnonvapausasioita. Keskustelussa nousi esille muisteluiden sarja, kuinka sairaaloissa ennen tuputettiin uskontoa. Entä nyt? Siihen ei kuitenkaan kukaan pystynyt antamaan tarkkaa vastausta. Niinpä päätettiin ottaa selvää nykytilanteesta ja päivittää tietomme ajan tasalle.

Yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Periniva sopi tapaamisesta Länsi-Pohjan Sairaanhoitopiirin johtaja Riitta Luosujärven kanssa. Tapaaminen keskustelu- ja tutustumistilaisuus Länsi-Pohjan sairaalaan Kemissä oli 1.4. ja siihen osallistuivat myös yhdistyksemme hallituksen jäsenet Sauli Kankaanpää ja Kimmo Arstio.

Keskustelussa johtaja Riitta Luosujärvi kertoi, että vain potilaan omasta pyynnöstä seurakunnan pappi voi tulla potilaalle kertomaan uskonasioita, eikä muiden tarvitse kuunnella heidän keskusteluja, sillä tällaisia tarpeita varten on oma hiljentymishuone. Myös uskonnottomille on oma huone ilman uskonnollisia tunnuksia.

Pertti Periniva
puheenjohtaja
Kemin Vapaa-ajattelijat

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry