Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Vaalikone uskonnonvapaudesta – selvä enemmistö kieltäisi ympärileikkauksen
Petri Karisma / 28.2.2015
Poikien ympärileikkauksen kielto saa tukea läpi puoluekentän. Kieltoa kannattaa yli 70% neljän suurimman puolueen ehdokkaista. Vain Kristillisdemokraattien ehdokkaista enemmistö sallisi ympärileikkauksen, kertoo Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.   Kanta kirkon verotusoikeuteen sen sijaan jakaa puolueita vahvasti. Vahvin tuki löytyy Keskustasta, jonka ehdokkaista vain yksi poistaisi verotusoikeuden. Toisaalta kriittisimmin suhtautuvan Vasemmistoliitonkin ehdokkaista 30% kannattaa nykyistä järjestelmää. […]

Poikien ympärileikkauksen kielto saa tukea läpi puoluekentän. Kieltoa kannattaa yli 70% neljän suurimman puolueen ehdokkaista. Vain Kristillisdemokraattien ehdokkaista enemmistö sallisi ympärileikkauksen, kertoo Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

 

Kanta kirkon verotusoikeuteen sen sijaan jakaa puolueita vahvasti. Vahvin tuki löytyy Keskustasta, jonka ehdokkaista vain yksi poistaisi verotusoikeuden. Toisaalta kriittisimmin suhtautuvan Vasemmistoliitonkin ehdokkaista 30% kannattaa nykyistä järjestelmää. SDP:n ehdokkaista niukasti yli puolet valmistelisi verotusoikeudesta luopumista tulevalla vaalikaudella, jatkaa Karisma.

 

Tiedot käyvät ilmi Vapaa-ajattelijain liiton ylläpitämästä vaalikoneesta.

 

Vastauksia niukasti porvaripuolueilta

 

Into vastata vaalikoneeseen on painottunut vasemmalle. Yli 50 ehdokasta on vastannut Vasemmistoliitosta, Vihreästä liitosta ja Perussuomalaisista. Toisena ääripäänä Keskustan ehdokkaista vasta kymmenen on vastannut.

 

– Vastauksia otetaan vastaan vielä yli kuukausi. Toivottavasti myös Keskustan ehdokkaat kertovat avoimesti kantansa ennen vaaleja, toteaa vaalikoneen ylläpitäjä Jori Mäntysalo.

 

LINKKI VAALIKONEESEEN:
http://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2015/

VASTAUKSET PUOLUEITTAIN:
http://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2015/puolueittain.html

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry