Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Pro-Seremonioiden puhujakoulutuksessa hihitettiin ja haukuttiin
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 14.12.2014
“ Ha[a]-ha-ha-haa, he-he-he-hee, hi-hi-hi-hii, hau-hau-hau-hau!”

Laura Mäntysalo


Vapaa-ajattelijoiden liiton toimistolla kuulosti 11. – 12.10.2014 tavallistakin kummallisemmalta. Kirsti Tolvanen koulutti Pro-Seremonioille uusia puhujia ja samalla vanhatkin saivat kertausta. Olennainen osa puhujan työtä on esiintyminen ja äänenkäyttö, joten ohjelmassa oli rentouttavia ja ääntä avaavia harjoituksia kuten alun hokemat. Kaikki pääsivät myös kokeilemaan esiintymistä ja luonnollisesti koko puhujan työnkuva suunnittelutapaamisesta tilaisuuden jälkeen tehtäviin työvaiheisiin käytiin läpi.

 

Esimerkkipuheiden kautta saivat uudet puhujat tietoa, millaisia ratkaisuja on vuosien varrella laadituissa saatto-, hää- ja nimiäispuheissa tehty. Vanhojen konkarien kertomukset valaisivat osaltaan lisää sitä, miten moninaisia tilanteita juhlapuhuja voikin kohdata pukiessaan asiakasperheiden elämän onnellisimpia  ja murheellisimpia hetkiä sanoiksi.

 

 Prometheus Seremoniat Oy myöntää taustajärjestöjensä jäsenille pienen alennuksen palvelujensa käytöstä. Vapaa-ajattelijain liitto maksaa lisäksi hakemuksesta 100 euron tuen jäsenetuna, jos hautauksissa vainaja tai vainajan lähiomainen tai nimiäisten tai hääjuhlien järjestäjä on liiton jäsenyhdistysten jäsen. 

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry