Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Järjestöt mukaan uskonnonharjoitukselle vaihtoehtoista kouluohjelmaa kehittämään
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 14.12.2014
Vapaa-ajattelijain liitto toivoo kansalaisjärjestöjä mukaan vaihtoehtoisen toiminnan kehittämiseen koulujen tunnustuksellista uskonnon harjoitusta sisältäville tilaisuuksille.

Alla lyhennelmä Liiton kirjeestä kansalaisjärjestöille. Tiedote ja kannanotto kokonaisuudessaan kotisivullamme.

 

Vapaa-ajattelijain liitto toivoo kansalaisjärjestöjä mukaan vaihtoehtoisen toiminnan kehittämiseen koulujen tunnustuksellista uskonnon harjoitusta sisältäville tilaisuuksille. Uskonnolliset tilaisuudet ovat eri asia kuin koulun yhteiset juhlat, kuten joulujuhla ja kevätjuhla. Kirjeemme ei siten koske koulun yhteisiä juhlia ja niiden mahdollista uskonnollista elementtiä, kuten yksittäistä virttä.

 

Ei ole tavoiteltavaa, että vaihtoehtoisen toiminnan ohjelman järjestämisessä olisivat koulujen mukana vain uskonnottomien järjestöt. Talkoisiin tarvitaan kaikenlaisia uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia kansalaisjärjestöjä, kuten esimerkiksi kaupunginosa- ja kyläyhdistyksiä, kulttuuri-, nuoriso-, kansainvälisyys-, kehitys- ja rauhanjärjestöjä, sosiaali- ja terveysalan järjestöjä sekä ammatillisia ja elinkeinojärjestöjä.  

Vaihtoehtoinen toiminta voi luonnollisesti tapahtua myös koulun seinien ulkopuolella. Luonteeltaan ja tavoitteiltaan mahdollisimman samankaltaisena mutta vailla uskonnollista sisältöä eettisessä uskonnottomassa ohjelmassa voi olla mukana myös musiikkia ja monia muita kulttuurisia muotoja.  

 

Toivomme, että suhtaudutte myönteisesti tähän kouluyhteistyön osa-alueeseen ja viette ideaa eteenpäin organisaatiossanne myös alue- ja paikallistasolle.

 

Ystävällisin yhteistyöterveisin

 

Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Kommentoi

kommenttia

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry