Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Kansalaisaloite joka tukee tavoitteitamme
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 2.9.2021
Kansalaisaloite, jossa elämänkatsomustieto esitetään avattavaksi kaikille katsomuksestaan riippumatta on hyvä avaus sekularisoituvan Suomen hyväksi.

20.8. julkaistu kansalaisaloite, jossa elämänkatsomustieto esitetään avattavaksi kaikille katsomuksestaan riippumatta on mielestäni hyvä avaus sekularisoituvan Suomen hyväksi. Tavoite on yhdenvertaisuus-tavoitteissaan Vapaa-ajattelijain liiton kanssa samoilla linjoilla. On tärkeää, ettei lapsen kuulumista tai kuulumattomuutta uskontokuntiin tai muihin yhteisöihin käytetä nuorten lokerointiin tai eristämiseen toisistaan. Vapaasti valittaessa voi olla lapsen katsomus mikä tahansa ja se ei vaikuta oppiaineeseen ohjaukseen. Ei enää selvitystä ulkopuolisille siitä, minkälainen on perheen tai lapsen suhtautuminen vakaumusasioihin.

Nykymallia ovat kritisoineet myös esimerkiksi Kuntaliitto, Lukiolaisten liitto ja yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto.

Lain muuttaminen saa ja on saanut laajaa tukea. Taloustutkimuksen elokuussa 2020 toteuttamassa mielipidekyselyssä elämänkatsomustiedon avaamista kaikille mahdolliseksi katsomusaineeksi kannatti 79 prosenttia vastaajista. Nuorista sitä kannatti 86 prosenttia.

Käy tutustumassa asiaan ja allekirjoittamassa aloite yhdenvertaisuuden puolesta.

Lisätietoa asiasta: https://et-opetus.fi/kansalaisaloite/

Linkki aloitteeseen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8860

Jape Lovén, puheenjohtaja VAL ry

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry