Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Olutta, makkaraa ja noppia eli jäsentapahtumat
Jori Mäntysalo / 19.3.2016
Toinen helppo järjestettävä on yksinkertaisesti kävelyretki. Metsä ei ole Suomessa niukka luonnonvara, joten tämä onnistuu kaikilla yhdistyksillä.

Vapaa-ajattelijat on tavoitteellinen yhteiskunnallinen ja aatteellinen toimija. Emme siis ole harrastusryhmä, jonka tavoitteena on viihtyä keskenään.

Silti tavoitteetkin etenevät paremmin, kun niitä pohditaan välillä myös muualla kuin toimistolla. Eikä viihtymistä suinkaan ole kielletty. Meillä on hyvä porukka, miksi emme siis tekisi muutakin kuin kokoustaisimme.

Tampereella parhaiten väkeä viime aikoina ovat keränneet baari-illat. Varataan jonkin ravintolan kabinetti ja ilmoitetaan jäsenille ajankohta — vaivaa ei ole käytännössä lainkaan, eikä yhdistyksen rahaakaan kulu. Kokoontumisissa on ollut 10-20 henkilöä paikalla.

Toinen helppo järjestettävä on yksinkertaisesti kävelyretki. Sovitaan mistä lähdetään ja kierretään jokin lenkki. Tampereella hyviä maastoja ovat Kaupin metsä ja Pyynikinharju. Metsä ei ole Suomessa niukka luonnonvara, joten tämä onnistuu kaikilla yhdistyksillä.

Muutakin on toki tehty. Aikanaan oli tapana käydä kesäisin Viikinsaaressa. Makkaraakin on tullut paistettua muutama kerta, eräällä saunalla ollaan istuttu. Rasia tulitikkuja ja muutama makkarapaketti ei paljon maksa, mutta järjestelyä nämä vähän vaativat.

Seuraavana meillä on vuorossa teatteri-ilta jäsenille. Suunnittelen myös lautapeli-iltaa toimistolle, olettaen että muutama muukin kiinnostuu.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry