Helatorstai helpoin lisätyöpäivä

Aniharva haluaa kesäloman lyhentämistä mieluummin kuin luopuu helatorstain vapaasta, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski.

Lehdistötiedote 29.2.2016

Vapaa-ajattelijat: helatorstai helpoin lisätyöpäivä

Vapaa-ajattelijoiden mielestä helatorstain ja loppiaisen voisi muuttaa työpäiviksi, mikäli vuosityöaikaa pidennetään 24 tunnilla. Sillä saavutettaisiin yli puolet lisätyötunneista.

– Aniharva haluaa kesäloman lyhentämistä mieluummin kuin luopuu helatorstain vapaasta, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski. Samoin joustavasti sovittavista Pekkas-päivistä haluttaneen pitää kiinni. Helatorstain vapaaseen ei ole erityisiä perinnesyitäkään, lisää Ylikoski.

Yhteiskuntasopimuksen luonnoksen mukaan työajan pidennyksestä sovittaisiin alakohtaisesti. Tällöin joillakin aloilla juuri loppiainen ja helatorstai voisivat muuttua työpäiviksi. Sopimus ei suoraan kerro olisivatko nämä edelleen vapaapäiviä koululaisille.

Suomen työaikalaissa arkipyhät on sidottu kirkkolakiin. Vapaa-ajattelijat ovat aiemmin esittäneet tämän kytköksen purkamista kokonaan.