Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Carl Haglundilla meni ”pupu pöksyyn”
Esa Ylikoski / 3.6.2015
Tilanne yhä päällä armeijassa: Eduskunnan oikeusasiamiehen joulukuussa 2013 tekemässään päätöksessä edellyttämä uskonnonvapauden käytännön toteutuksen ongelmien korjaaminen Puolustusvoimissa on epäselvässä tilanteessa. Puolustusministeriön aikomus antaa Puolustusvoimille linjaava ohje heinäkuun 2015 saapumiserään mennessä on peruuntunut asian työryhmävalmistelusta huolimatta. Puolustusministeri Carla Haglundilla ilmeisesti meni ”pupu pöksyyn” kenraalien ja kenttäpiispan edessä ja ministeriön ihmisoikeuspoliittinen ”ohjausasiakirja” jäi keväällä antamatta. Vapaa-ajattelijat ovat […]

Tilanne yhä päällä armeijassa:

Eduskunnan oikeusasiamiehen joulukuussa 2013 tekemässään päätöksessä edellyttämä uskonnonvapauden käytännön toteutuksen ongelmien korjaaminen Puolustusvoimissa on epäselvässä tilanteessa. Puolustusministeriön aikomus antaa Puolustusvoimille linjaava ohje heinäkuun 2015 saapumiserään mennessä on peruuntunut asian työryhmävalmistelusta huolimatta.

Puolustusministeri Carla Haglundilla ilmeisesti meni ”pupu pöksyyn” kenraalien ja kenttäpiispan edessä ja ministeriön ihmisoikeuspoliittinen ”ohjausasiakirja” jäi keväällä antamatta. Vapaa-ajattelijat ovat saaneet seuraavan viestin Puolustusministeriöltä:

"Arvon vastaanottajat, puolustusvoimien eettinen opetus ja sotilasparaatit -työryhmän puolesta kiitän taannoisista lausunnoistanne, jotka annoitte työryhmän raportista. Lausunnoista tehdyn koosteen perusteella työryhmä valmisteli Pääesikunnalle raporttia täydentävän ohjausasiakirjan, joka esiteltiin puolustusministeri Haglundille hyväksyttäväksi. Väistyvä puolustusministeri päätti, ettei hän ota asiaan enää kantaa vaan mahdollinen lisäohjaus jää seuraajan vastuulle. Näin ollen tiedoksenne, että heinäkuun varusmiessaapumiserästä alkaen asiassa toimitaan työryhmäraportin perusteella laaditun Pääesikunnan käskyn mukaisesti. Lausuntojen perusteella laadittu täydentävä ohjausasiakirja esitellään tulevalle ministerille päätettäväksi. Mahdollinen lisäohjaus vaikuttaa siten aikaisintaan tammikuun 2016 varusmiessaapumiserästä alkaen."

Viestissä mainittu Pääesikunnan käsky koskien heinäkuun 2015 saapumiserää ei ole vielä tiedossamme, koska sitä ei ole julkistettu emmekä ole sitä pyynnöstämme huolimatta saaneet pääesikunnalta. Muutoksia kuitenkin on ilmeisesti tapahtumassa heinäkuun alussa. Vapaa-ajattelijain toiminta uskonnonvapauden toteutuksen kehittämiseksi Puolustusvoimissa jatkuu.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry