Enemmistö ehdokkaista poistaisi koululaisjumalanpalvelukset

SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton ehdokkaista yli puolet sanoo, ettei peruskoulun pidä järjestää jumalanpalveluksia. RKP:n riveissä tätä kannattaa liki puolet, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ehdokkaista vajaa kolmannes. Vahvimmin jumalanpalveluksia kannattaa odotetusti […]

SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreän liiton ehdokkaista yli puolet sanoo, ettei peruskoulun pidä järjestää jumalanpalveluksia. RKP:n riveissä tätä kannattaa liki puolet, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ehdokkaista vajaa kolmannes. Vahvimmin jumalanpalveluksia kannattaa odotetusti Kristillisdemokraatit.

Tiedot ovat uskonnonvapaus.fi-sivuston vaalikoneesta. Vapaa-ajattelijoiden ylläpitämään koneeseen on vastannut yli 600 ehdokasta.

– Kuva muuttuu, kun vastaukset painotetaan vaalien 2011 paikkamäärien suhteessa, muistuttaa tiedottaja Jori Mäntysalo. Näin laskien Eduskunnassa 80 edustajaa äänestäisi jumalanpalvelusten poistamisen puolesta.

Vaihtoehdottomalle uskonnonopetukselle selvä ei

Uskonnonopetus on nyt pakollinen kirkon jäsenille; he eivät voi valita elämänkatsomustietoa (ET). Nykyisen tilanteen jatkamista kannattaa neljännes kaikista ehdokkaista. Vahvin tuki tälle on Keskustan ja Kristillisdemokraattien parissa.

Katsomusaineiden lopettamista kannatti melko harva. Kaikille yhteinen katsomusaine sen sijaan keräsi enemmän kannatusta, Vasemmistoliiton ja vihreiden keskuudessa jopa yli 70% oli tätä mieltä.

ET-opetuksen rajaaminen kirkkoon pois kuuluvilta oppilaita näyttäisi jäävän selvästi vähemmistön kannaksi. Muutosta tilanteeseen halutaan myös suurissa puolueissa, vaikka voimakkain muutostahto on vasemmistoliitossa ja vihreissä, summaa tiedottaja Jori Mäntysalo.

Tiedote 2.4.2015, Vapaa-ajattelijain liitto ry