Kysy neuvoa

Oletko huomannut kunnallisen päiväkodin kasvattavan kaikkia lapsia kristityiksi tai pitävän luterilaisia ”pikkukirkkoja” ja hartaushetkiä?

Kohteleeko koulu kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti oppilaita, jotka eivät osallistu evankelis-luterilaisiin uskonnonharjoitustilaisuuksiin, kuten jumalanpalvelus?
Rukoilutetaanko iltapäiväkerhossa lapsia ennen välipalaa?

Vapaa-ajattelijain liiton lisäksi Kantelupukki-palvelu (www.kantelupukki.fi) auttaa kaikkia, joiden mielestä päiväkoti, koulu tai iltapäiväkerho loukkaa lasten tai oppilaiden uskonnonvapautta tai yhdenvertaisuutta. Kantelupukki neuvoo, miten päiväkotien, koulujen ja iltapäiväkerhojen tulisi toimia, jotta kaikkien perheiden kohtelu olisi näiden vakaumusta kunnioittavaa. Kantelupukki kertoo myös, mitä voit tehdä, jos sinusta tuntuu, ettei näin toimita.

Jos tarvitset neuvoja peruskoulun tai lukion elämänkatsomustiedon (ET) opetukseen liittyvissä asioissa liiton ohella voit ottaa yhteyttä et-opetus.fi -palveluun joko sähköpostitse tai soittamalla: Laura Mäntysalo (info@et-opetus.fi), puh. 040-730 7483. Voit myös jättää viestin ET-opetus.fi:n Facebook-sivulle.

Kirkosta eroamiseen ja kirkollisveroihin liittyvissä asioissa lähetä sähköpostia osoitteeseen
info@eroakirkosta.fi. Voit myös jättää viestin Eroakirkosta.fi:n Facebook-sivulle.

Siviiliseremoniapalveluja (esim. puhujia ja musiikkia hautajaisiin, häihin ja nimiäisiin) tarjoaa Pro-Seremoniat Oy, http://pro-seremoniat.fi/, puhelimella arkisin klo 9-17: (09) 850 20 460 tai 050 590 4390, muina aikoina tekstiviestillä tai sähköpostilla posti@pro-seremoniat.fi

Julkisen vallan toiminnan neutraliteettiin, katsomukselliseen yhdenvertaisuuteen, uskonnottomien oikeuksiin ja muihin vapaa-ajatteluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Vapaa-ajattelijain liittoon, Esa Ylikoski, pääsihteeri, toiminnanjohtajan sijainen
esa.ylikoski@vapaa-ajattelijat.fi, puh. 050 468 5332