Uutispoimintoja marraskuulta 2020

Uskomaton Vapaa Ajattelija 3-2020 nettiversio on julkaistu

Lue koko lehti tästä

Sisältö

PÄÄKIRJOITUS: Nyt elämänkatsomustiedon avaamiseen kaikille

Peräti neljä viidestä avaisi ET:n kaikille valittavissa olevaksi

Väinö Voipio -palkinto professori Timo Airaksiselle
 
Päiväkoti ja uskonto, Prometheus-leiriin tutustumassa, Ripareista ja Protusta, Uuden ylioppilaan koulumuistoja uskonnon tuputuksesta, Miten kasvoin vihaamaan uskontoa?
 
Sekulaari taide – kymmenen poimintaa (Osa 1)
 
Liittokokousreportaasi Jyväskylästä 26.-27.09.2020
 
Elämänkaaripalkinto Pertti Perinivalle
 
Kokoomus – ”kypäräpappien” aika on ohi
 
Mitä Vapaa-ajattelijat oikein haluavat – virallinen totuus tavoitteista ja strategiasta
 
KOLUMNIT: Saatanallisen paniikin paluu, Tarinoita taivaasta ja helvetistä, Uskontojen hyvistä puolista puhumisesta, Varoitusmerkkejä autoritaarisuudesta, Hautauskappelit halutaan myös ei-kirkollisiin hautauksiin, 
 

Protuleiri hakee aikuisohjaajia kauden 2021 leireille.

Tule aikuiseksi ohjaajaksi protuleirille! -etäinfo ma 23.11. klo 18–19

Kaipaako maailma mielestäsi lisää itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevia ihmisiä? Tule kesällä 2021 Prometheus-leirille vapaaehtoiseksi aikuiseksi ohjaajaksi, niin tarjoat nuorille paikan pohtia maailmaa ja annat heille samalla monipuolisia valmiuksia elämään!

Protu järjestää maanantaina 23.11. klo 18–19 etämuotoisen infotapahtuman (yli 20-vuotiaana) aikuisena ohjaajana toimimisesta protuleirillä. Infotapahtumassa kerrotaan ohjaajan roolista ja ohjaajaksi hakemisen käytännöistä sekä jaetaan omakohtaisia kokemuksia. Myös kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa. Tapahtuma on suunnattu kaikille, joita kiinnostaa ohjaajaksi lähteminen kesän 2021 protuleirille. Infoon osallistuminen ei sido osallistujia mihinkään. Infon vetävät yhdistyksen kokeneet aktiivitoimijat. Etäinfo järjestetään Zoom-etäkokouspalvelussa, linkki: https://us02web.zoom.us/j/88156213951

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/1245016862557862/

Leiriohjaajiksi tarvitaan joka kesä lähes 150 aikuista ohjaajaa. Ohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta Protusta tai yhdistyksen jäsenyyttä, vaan sellaiseksi voivat hakea kaiken taustaiset ja ikäiset, mutta vähintään 20 vuotta täyttäneet aikuiset. Tärkeintä on olla sen verran kiinnostunut nuorista ja kaikenkirjavista elämän ilmiöistä, että haluaa viettää vapaaehtoistoiminnan merkeissä yhden kesäviikon 14–16-vuotiaiden kanssa keskustellen ja leikkien. Leiritiimissä on aina kaksi ohjaajaa. Ohjaaja kuuntelee, kertoo tarvittaessa oman näkökulmansa ja viskelee keskusteluun uusia ajatuksenalkuja. Hyvä ohjaaja uskaltautuu laittamaan itsensä ja omat ajatuksensa likoon ja olemaan esimerkkitapauksena: näinkin voi aikuinen ajatella.

Aikuistumisleirejä kaikille!

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Tiesitkö tämän protuleireistä?

Keväällä 2019 Nuorisotutkimus-lehdessä julkaistiin tieteellinen tutkimus, jonka mukaan protuleirit vahvistivat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja suvaitsevaisuutta sekä vaikuttivat leiriläisten ajatteluun myös pidemmällä aikavälillä. Leirien palautekyselyissä viimeisen seitsemän vuoden ajan yli 98 % leiriläisistä on sanonut voivansa suositella leiriä ystävilleen.

Lue lisää leirien ohjaamisesta: https://www.protu.fi/ohjaajaksi

Lue lisää protuleireistä tehdystä tutkimuksesta: https://www.protu.fi/uutiset/2019-05-28/tutkimus-prometheus-leireista-vahvistavat-nuorten-itsetuntoa-ja-sosiaalisia

Jätä kommentti