Tapahtumia ja tapaamisia

Liittokokous syksyllä 2023, Sekulaari syystapaaminen 2022.

Liittokokous syksyllä 2023

Vapaa-ajattelijain liitto pitää sääntömääräisen liittokokouksensa loppusyksyllä. Yhdistykset valitsevat kokoukseen edustajansa. He päättävät liiton henkilövalinnoista ja toimintaa ohjaavista päätöksistä.

Kokous käsittelee kolmivuotiskertomuksen sekä tavoitteet ja strategian seuraavalle liittokokouskaudelle. Uusien sääntöjen mukaan kokous hyväksyy myös vuoden 2024 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Jäsenyhdistys tai sen henkilöjäsen voi myös tehdä esityksiä kokoukselle.

Kokouksen ajankohtaa ja paikkaa ei ole vielä päätetty. Keskusteluissa esillä on ollut marraskuun ensimmäinen viikonvaihde, joka on usein ollut vapaa-ajattelijain syksyisten kokoontumisten ajankohtana,

Sekulaari syystapaaminen 2022

Informaation vaihdon lisääminen ja tapahtumien ajankohtien koordinointi. Nämä olivat keskeisimmät johtopäätökset viime syksynä pidetyssä sekulaarissa tapaamisessa. Paikalla oli Pro-Seremonioiden, Protun eli Prometheus-leirin tuen, Skepsiksen, Suomen humanistiliiton, Uskontojen uhrien tuen UUT:n ja Vapaa-ajattelijain liiton edustajia.

Rationaalista ja tiedepohjaista maailmankuvaa, ajatuksen, uskonnon ja katsomuksen vapautta, humanismia sekä uskonnoista riippumatonta kulttuuria edistävissä järjestöissä koetaan ongelmana ja haasteena tiedevastaisuuden, valetiedon, disinformaation ja vihapuheen lisääntyminen. Järjestettävien tapahtuminen hyödyntämistä voidaan lisätä tiedotuksella.

Merkittiin tiedoksi, että elokuussa alussa 2023 pidetään Kööpenhaminassa Maailman humanistikongressi, joka kokoaa humanisteja, rationalisteja, sekularisteja, skeptikkoja, vapaa-ajattelijoita, ateisteja ja uskonnottomia eri puolelta maailmaa keskustelemaan ja oppimaan toisiltaan.

 

Toimitus