Kommentti Jape Lovénille

KESKUSTELUA

Risto Puumalainen korostaa Vapaa-ajattelijoiden puoluepoliittista sitoutumattomuutta.

KOMMENTTI JAPE LOVÉNILLE

Jape Lovén kirjoitti Vapaa Ajattelijassa 3/2023 lauseen, josta olen eri mieltä. Lovén kirjoitti, että nykyisen hallituksen arvopohja ei osu ihan vapareiden kanssa yksiin. Olen ollut vapaa-ajattelija muutaman vuoden, enkä ole nähnyt liitollamme olevan yhteistä arvopohjaa Suomen puoluepolitiikkaan. Sitä vastoin liittomme sääntöjen 2 §:ssä on selkeästi ilmaistu, että liitto on uskonnottomien henkilöiden puoluepoliittisesti sitoutumaton keskusjärjestö.

Itse olen mukana Vapaa-ajattelijoiden liitossa vain niin kauan kuin puoluepoliittinen sitoutumattomuus toteutuu. Siksi Lovénin lause loukkasi arvostamaani vapaata ajattelua. Vapaa-ajattelijat eivät ole ottaneet virallista kantaa nykyisen hallituksen arvoihin, eikä mielestäni saakaan ottaa. Otamme kantaa vain uskonnottomuuteen liittyviin asioihin.

Oletan vahvasti, että vapaa-ajattelijoissa on myös nykyisen hallituksen kannattajia, joten jäsenistömme arvopohja on siltä osin erittäin monipuolinen. Muilta osin olen samaa mieltä Jape Lovénin kirjoituksen kanssa. Liittomme toimii uskonnottomien ison joukon puolesta.

Yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa jatkaen, vain uskonnottomuutta edustaen

Risto Puumalainen
Vapaa-ajattelijain liittohallituksen jäsen