ET:n yo-stipendit Tampereelle ja Euraan

Mustaan puseroon pukeutunut nuori vaaleatukkainen naisopiskelija oranssi kansio kainalossa. Kuva: Icons8 Team.

Vapaa-ajattelijat myönsi stipendejä elämänkatsomustiedon opiskelijoille. Vapaa-ajattelijat tukevat elämänkatsomustiedon asemaa, opetusta ja oppimateriaalien kehittämistä.

Vapaa-ajattelijain liiton stipendeistä valtakunnallisesti parhaille elämänkatsomustiedon yo-kokeen suorittaneille uusille ylioppilaille kaksi meni Tampereelle ja yksi Euraan.

Liiton 80 euron ET-stipendin ja kunniakirjan saivat Inka Matilda Pekkola 107 pisteellä ja Kaisla Mei Minerva Hannuksela 105 pisteellä Tampereen yhteiskoulun lukiosta sekä Venla Ilona Peltonen 105 pisteellä Euran lukiosta.

Tällä kertaa pääkaupunkiseudun lukioiden parhaat kirjoittajat saivat tyytyä Helsingin seudun vapaa-ajattelijain stipendiin. Hyviä tuloksia saivat myös Seinäjoen lukion, Rovaniemen Lyseonpuiston lukion, Jyväskylän Schildtin lukion, Kotkan lyseon ja Laukaan lukion uudet ylioppilaat. Tampereelta peräti viisi muuta ylioppilasta oli 30 parhaan ET:n yo-kirjoittajan listalla.

Yli kymmenen vapaa-ajattelijain yhdistystä myöntää ET-stipendejä peruskoulun päättäville nuorille ja uusille ylioppilaille. Tavoitteena on lisätä myönnettävien stipendien määrää kautta maan. Samoin vapaa-ajattelijat tukevat elämänkatsomustiedon asemaa, opetusta ja oppimateriaalien kehittämistä. Liitto on hakenut rahankeruulupaa näihin tarkoituksiin.