Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Humanistinen hätähuuto
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 4.10.2021
Erilaisilla jumaluskoilla perustellaan toimia, joiden tuloksena on sotaa ja kärsimystä. Tällaisia tahoja ja ryhmiä on maailma täynnä, valitettavasti.

Kun seuraa uutisvirrasta maailman tapahtumia näinä päivinä, ei tarvitse pohtia rationaalisen tiedepohjaisen ajattelun tärkeyttä. Monien pitkittyneiden ilmiöiden ja tapahtumien sekaan tulee järkyttäviä uutisia tiuhaan tahtiin, uhreina poikkeuksetta siviilit.

Afganistan luisuu takaisin uskonnollisella taantumuksella ratsastavan alistavan terrorin valtaan. Siellä naisten sekä lasten tulevaisuus näyttää hyvin synkältä. Uskonnottomien asemaa ei tohdi edes pohtia. Uskosta luopumisesta uhkaa kuolemantuomio 8 maassa. Painajainen toistaa itseään.

Monien muiden murheiden lisäksi miljoonia ihmishenkiä on jo menetetty kansainvälisen terveysjärjestö WHO:n mukaan koronaviruksen vuoksi. Siltikin elää myös usko viruksen olevan juoni ja harhaa. Kuitenkin vain tiede ja sen saavutukset voivat auttaa ihmiskuntaa maailmanlaajuisen pandemian kurimuksessa. Lääketiede ei ole uskon asia.

Erilaisilla jumaluskoilla perustellaan toimia, joiden tuloksena on sotaa ja kärsimystä. Tällaisia tahoja ja ryhmiä on maailma täynnä, valitettavasti. Masentavaksi tilanteen tekee se, että vielä tänä päivänäkin todellisen avun ja ratkaisujen sijaan yritetään tarjota uskomuksia, ihmisryhmien kontrollointia ja odotusta tuonpuoleiseen.

Me kaikki tarvitsemme enemmän universaalia sekulaaria humanismia maailmaan! Vapaa ajattelu, yhdenvertaisuus ja rationaalinen humanismi ovat kestäviä rakennuspalikoita kestävälle kehitykselle ja rauhanliikkeelle kaikkialla maailmassa. Tieteellä, kulttuurilla ja tasavertaisella kohtelulla voimme luoda vakaampaa huomista kaikille

Jape Lovén ja Binar Mustafa

Kirjoitus on julkaistu Vapaa Ajattelija -lehdessä 3/2021.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry