Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Hämärän rajamailla
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 21.1.2021
Tämänkertaisessa kolumnissaan Markku Myllykangas varoittaa uskomasta sokeasti julkkiksiin ja mediaan.

Julkkikset ovat monien taviksien palvomia ja matkimia esikuvia. Joidenkin kohdalla kuuluisuuksien vaikutusvalta voi johtaa turmion tielle. Se näkyy muun muassa lisääntyneenä turvautumisena yliluonnollisilla voimilla höystettyihin henkisyyteen ja hengellisyyteen. Eritoten hengellisyyden ympärille on keitetty varsinainen sekametelisoppa eri uskonnoista ja gurujen opeista maustettuna kunkin omaperäisillä uskomuksilla. Lopputuotteena on lobotomiakultteja.

Monet julkkikset, erityisesti taiteilijat sanovat tallaavansa ”henkistä polkua”. He ovat viehtyneitä humpuukiin, kuten uskomuslääkintäuskoon tai henkimaailman kaltaiseen taikauskoon. Hyvin usein nämä hölynpölyuskot kulkevat käsi kädessä. Pintajengi vouhottaa reiki- ja enkelienergiaterapiasta, enneunista, selvänäkemisestä, sielunvaelluksesta, loitsuista, noitarummun kuminasta ja kaikesta muusta yliluonnollisesta törystä. Puut ja metsätontut supattelevat sille.

Vesa-Matti Loiri on paljastanut ottavansa vastaan tietoa itsensä ulkopuolelta. Jari Sillanpää on ruotinut minuuttaan meedioiden avustuksella. Katri-Helena on käynyt kirjeenvaihtoa kuolleen miehensä kanssa. Satu Silvo on hurahtanut erilaisiin outohoitoihin. Hän on myös sanonut olevansa enkeleiden kanssa tekemisissä päivittäin. Hän löytää oitis parkkipaikankin, jos vain pyytää apua enkeleiltä. Silvo rupattelee myös maailmankaikkeuden kanssa.

Manuela Bosco on enkelihoitaja ja sielunmaalari. Enkelihoidon lopussa Bosco auttaa asiakkaan, joka on usein kasvanut hoidon aikana lisää pituutta, enkelten luota takaisin arkeen. Bosco on nähnyt hymyileviä, humoristisia ja tanssivia enkeleitä jopa YLEn AamuTVn studiossa. Kirsi Ranto turvaa enkelipoluksi kutsumaansa elämänfilosofiaan. Siihen kuuluu muun muassa universaali rakkaus, henkisyys, intuitio ja hänen henkinen valmentajansa äiti Amma haleineen ja mantramuminoineen. Kirsi Pimiä on suojelusenkeliuskossa.

Voi Hyvin -lehti (9/2020) on pullollaan älyvapaita tarinoita henkisyyden polulla tarpovista hörhöistä. Meditaatio-ohjaaja ja henkinen valmentaja Taru Astikainen tarinoi, miten torjutut tunteet varastoituvat usein alakehoon. Häpeä jää kireyttämään lantiota ja viha pakottamaan vatsaa. Telepaattisilla kyvyillä varustettu näyttelijä Miia Nuutila tuntee enkelten kosketuksen ja uskoo sielunvaellukseen, henkioppaisiin ja valo-olentoihin.

Muusikko Tuure Kilpeläinen uskottelee sielun kulkevan meidän luuta ja nahkaa olevissa lainakamppeissamme ja on seuraavassa vaiheessa toisissa lainakamppeissa. Lopulta sielu kulkee kohti valoa. Intuitiivinen energiahoitaja Marjo Heinonen käy valon kosketus -hoidossa läpi chakrat ja yin/yang-energian. Joogaopettaja Meri Tiitola saarnaa mantrojen eli voimasanojen ja -lauseiden ihmeellisistä vaikutuksista. Yksi voimallisimmista mantroista meditoinnissa on myötätuntoon, viisauteen ja ykseyteen kutsuva ”OM MANI PADME HUM”.

Fyysikko (kyllä, fyysikko!) Johanna Blomqvist on yhdistänyt ”jännittävällä tavalla” kvanttifysiikan ja vanhan hoitoperinteen ja ryhtynyt reikiopettajaksi ja -hoitajaksi. Hän antaa myös ryhmäetähoitoja, jopa tuhansien kilometrien päähän. Reikiä voi harjoittaa itsehoitonakin. Esimerkiksi sydäntä voi hoitaa panemalla molemmat kädet rinnan päälle joko päällekkäin tai rinnakkain. Jos haluaa herättää intuition, pitää laittaa toinen käsi takaraivolle ja toinen otsalle kolmannen silmän päälle.

Kosmisen huumorin erikoislähettiläs Juhan af Grann haihtui onneksemme mediasta jo aikapäiviä sitten. Hän uumoilikin häipyvänsä avaruusolioidensa tykö makaaberilla tavalla.

Valehtelun ammattilaisiin kuuluvat pappien lisäksi monet toimittajat ja mediat. Niiden vastuuttomat jutut ovat journalismin irvikuvia. Ne suoltavat arvostelukyvyttömille massoille magiaa ja mystiikkaa, järjettömyyden myrkkyä ylistävää roskaa. Ilman kritiikin häivää. Median pyörittämässä aivopesussa käytetään herkkusienten kasvatuksesta imuroitua menetelmää. Suurimman osan ajasta porukka pidetään pimennossa ja välillä sille syötetään paskaa.

Hörhöily ei ole suomalaisten etuoikeus. Takavuosina maailman suurimmassa hourulassa Yhdysvalloissa erästä senaattoria epäiltiin alieniksi. Kuten kolmasosaa senaattoreista. Toimittajat tivasivat lehdistötilaisuudessa epäillyltä senaattorilta asian todenperäisyyttä. Hän tyytyi vain mongertamaan: ”Ukla dukla duu”. Ja poistui paikalta salamyhkäisesti virnuillen.

Markku Myllykangas

Kirjoitus on julkaistu Vapaa Ajattelijassa 4/2020

 

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry