Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Uskonasioista Twitterissä
Vapaa-ajattelijain Liitto ry / 29.6.2020
Pyysin Långsjötä paljastamaan muutaman muun Raamatussa ennustetun tapahtuman. Mutta ETUKÄTEEN. Hiljaista on ollut.

Kysyin pari vuotta sitten Twitterissä teologian tohtori, Kuopion piispa Jari Jolkkoselta, mistä hänen edustamansa ”tiedeperusteisen” uskonnon erottaa hänen mainitsemistaan ”huuhaauskonnoista”. Hän ei halunnut puhua asiasta Twitterissä. Uudistin uteluni pari kuukautta sitten. Koska syntisäkkien olisi hyvä tietää, etteivät vaan retkahda humbuugiin. En kiusannut enää Jolkkosta. Osoitin kysymykseni muun muassa ahkeralle twitteristille, teologian tohtori Jyri Komulaiselle ja teologian tohtori, arkkipiispa Tapio Luomalle.

Kysymykseni osoittautui taas liian vaikeaksi. Komulainen ei ollut muka kuullutkaan tuollaisesta, paitsi twiiteistäni. Hän tyytyi teologistieteellisesti toteamaan, että aito ”uskonto” on kurottautumista ja antautumista sille, mikä ylittää ”tieteen”. Luoma ei kommentoinut. Mutta todennäköisesti hänen vastauksensa olisi ollut Komulaisen käsittämättömän liverryksen ylittävä. Päätellen Luoman nettisivujen tekstistä: ”Jumala on luonut meidät kaikki. Hän tietää ajatuksemme, tunteemme, koko elämämme. Missä olemmekin, hän ei hylkää meitä vaan on luvannut olla siellä meidän kanssamme.”

Tiedustelin Twitterissä myös, miksi tiedemiehuuttaan korostavat papit ja piispat kuorolausuttavat jengillä uskontunnustusta neitseestä syntymisineen ja kuolleista ylösnousemisineen? Komulainen vastasi: ”Uskontunnustus on ylistystä, ei matemaattisten lauseiden lausumista. Enemmän runoutta kuin tarkkarajaista kuvausta, mutta Jumalasta, joka on. Tietämistä on monenlaista, ei vaan logiikkaa ja huuhaata, kuten Markun maailmassa”. Komulainen myös huomautti, ettei kristitty ajattele ”istuu Isän oikealla puolella” tarkoittavan, että spatiaalisesti paikannettavan Isän Jumalan vieressä olisi tuoli, jolla istuisi ylösnoussut Kristus!

Kun lapsesta lähtien porukoita aivopestään uskomaan uskontunnustuksen – ja koko Raamatun – järjettömyyksiin, niin iso osa kristikansasta pitää lapsenuskonsa loppuun asti. Saarnaajat eivät tietenkään julista seurakuntalaisille, että Raamatun tarinat ihmetekoineen ovat ”enemmän runoutta”, myyttejä. Koska tällöin Jeesus olisi ollut vain yksi räyhäävä suunpieksäjä monien muiden joukossa. Ilman ihmeitä koko ovelasti rakennettu uskonkyhäelmä romahtaisi. Niinpä valheeseen on tarrattava. Katkeraan loppuun asti.

Jos suurin osa lääkiksen kolunneista viittaisi kintaalla tieteelle ja hylkäisi lääkärin etiikan alkamalla outohoitajaksi, hälytyskellot alkaisivat opinahjoissa kilkattaa. Ja koulutuksen sisältöä alettaisiin kiireesti muuttaa. Joku olisi siinä pahasti pielessä. Onneksi vain hyvin pieni osa yliopistoista valmistuneista lääkäreistä alkaa puoskareiksi, kuten homeopaateiksi ja muiksi ilveilijöiksi.

Sen sijaan teologisista TIEDEkunnista ja vastaavista valmistuneista valtaosa ryhtyy papiksi tai muuksi jumalan lähettilääksi. Silti mitään ei tapahdu. Vaikka kyse on ilmiselvästi tieteen häpäisystä. Teologian proffat jankuttavat teologian opiskelun olevan tieteellistä. Mutta pysyviä vaurioita siitä ei näytä jäävän.

Twiittasin Itä-Suomen yliopiston akateemiselle rehtorille Tapio Määtälle, miksi TIEDEyliopistossa koulutetaan pappeja, jotka sitten työssään saarnaavat tieteen vastaisesti luomisesta, jumalolennoista enkeleineen ja erilaisista taikatempuista? Aktiivinen twitteristi Määttä ei vastannut.

Twitteristi ja ”kristitty lääkäri” Teemu Långsjö julisti toukokuun alussa, että Raamatussa oli ennustettu koronapandemia! Näin kirjoitettuna: ”Ja siinä samassa näin valkoisen hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli jousi. Hänelle annettiin seppele (Långsjön mukaan korona/kruunu) ja seppelöitynä voittajana hän lähti uusia voittoja kohti (Ilm. 6.2-)”. Långsjö selitti hourekuvaa, että ”korona itsessään ei tulisi olemaan merkittävä tappaja (vrt. musta surma), vaan koronan taloudelliset vaikutukset tulisivat kukistamaan valtioita (…voittajana ja voittamaan)”. Voisiko sen selvemmin sanoa. Pyysin Långsjötä paljastamaan muutaman muun Raamatussa ennustetun tapahtuman. Mutta ETUKÄTEEN. Hiljaista on ollut.

Loppukevennys Twitteristä. Ihmiset polveutuvat Aatamista ja Eevasta, sanoi opettaja. Meidän isä kertoi, että apinasta, huusi Kalle. Nyt ei puhuta teidän suvustanne, tokaisi ope.

Markku Myllykangas

Kirjoitus on julkaistu Vapaa Ajattelijassa 2/2020.

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry