Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Negatiiviset stereotypiat pahasta
kimmo / 8.6.2016
"Jumalharhat -kolumnillani pyrin omalta osaltani tuomaan suoraviivaista ja terävää uskontokritiikkiä jälleen lisää vapaa-ajattelun sisältöön poliittisten ja kulttuurillisten sisältöjen rinnalle"

Kalevi Hölttä pahoitti turhaan mielensä kolumnistani “Muistetaan myös että jumalia tuskin on olemassa” (VA 3/2015), jossa mainitsen negatiivisen stereotypian “puolihullusta dogmaattisesta ja sivistymättömästä vapaa-ajattelija-ukosta, joka punalippu kädessään torilla räyhää: ‘Ei ole jumalaa!’”. En todellakaan ole tuollaisen stereotypian kannattaja ja tarkoitukseni oli nimenomaan kritisoida tällaisen stereotypian käyttöä perusteena sellaiseen poliittiseen korrektisuuteen, jossa uskonto-kritiikki liiaksi siivotaan pois vapaa-ajattelun sisällöstä. Pahoittelen, että tämä kantani ei näemmä ollut tarpeeksi selkeästi ilmaistu ja saattoi jättää joillekin lukijoille väärän mielikuvan. En itse kannata mitään stereotypioita vaan asioiden käsittelyä asioina ilman ryhmien leimaamista, mutta jos havaitsen muilla negatiivisia tai negatiivisesti vaikuttavia stereotypioita, haluan nostaa kissan pöydälle. Jumalharhat -kolumnillani pyrin omalta osaltani tuomaan suoraviivaista ja terävää uskontokritiikkiä jälleen lisää vapaa-ajattelun sisältöön poliittisten ja kulttuurillisten sisältöjen rinnalle. Ei ole jumalaa!
Robert J. Brotherus

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry