Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Puolihullut räyhääjät?
kimmo / 19.3.2016
Robert Brotherus esitteli viime lehdessä keksimänsä stereotyypin, josta ollaan pääsemässä eroon. Hänen kammoamansa mielikuvitusolento on ”puolihullu dogmaattinen ja sivistymätön vapaa-ajattelija-ukko, joka punalippu kädessään torilla räyhää: ‘Ei ole Jumalaa’”. Brotherus on varmasti itse kovin sivistynyt mies, joten ihmetyttää hänen pilkkansa. Se punalippu paljastaa Brotheruksen motiivin. Tarkoitus on halventaa vasemmistolaisia vapaa-ajattelijoita, jotka vuosikymmeniä vankilan uhalla ovat pitäneet […]

Robert Brotherus esitteli viime lehdessä keksimänsä stereotyypin, josta ollaan pääsemässä eroon. Hänen kammoamansa mielikuvitusolento on ”puolihullu dogmaattinen ja sivistymätön vapaa-ajattelija-ukko, joka punalippu kädessään torilla räyhää: ‘Ei ole Jumalaa’”.

Brotherus on varmasti itse kovin sivistynyt mies, joten ihmetyttää hänen pilkkansa. Se punalippu paljastaa Brotheruksen motiivin. Tarkoitus on halventaa vasemmistolaisia vapaa-ajattelijoita, jotka vuosikymmeniä vankilan uhalla ovat pitäneet yllä uskonnotonta maailmankatsomusta.

Mielestäni on vapaa-ajattelijoiden arvoille sopimatonta tehdä tämänkaltaista propagandaa. Sillä tyylillähän kirjoittaja olisi itse selvä stereotyyppi, parempaa väkeä eli bättre folk.

Uskonnon ja muun taikauskon kitkeminen vaatii rationaalista ja maltillista keskustelua.

Liiton on tarkoitus yhdistää erilaisia ihmisiä yhteisten tavoitteiden puolesta. Etenkin nykyaikana suuren muuttoliikkeen tuomien ongelmien vuoksi tarvitaan myös rohkeutta vastustaa kaikkia uskontoja.

Kalevi Hölttä
oikeustieteen tohtori

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry