Vapaa-ajattelijain Liitto ry

Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö

Protulle kesällä 2016!
kimmo / 16.12.2015
Ilmoittautuminen kesän 2016 Prometheus- eli protuleireille on käynnistynyt poikkeuksellisen vauhdikkaasti, kun marraskuun ensimmäisten viikkojen aikana leireille on ilmoittautunut jo lähes 400 nuorta. Leirejä järjestetään kesän aikana yli 60 ympäri Suomea ja niille odotetaan yhteensä 930 osallistujaa. Protuleirit tarjoavat kaikille 8.–9. luokan käyneille mahdollisuuden pohtia omaa maailmankuvaansa elämyksellisten leikkien, syvällisten keskustelujen ja hyvän yhteishengen siivittämänä. Viikon […]

Ilmoittautuminen kesän 2016 Prometheus- eli protuleireille on käynnistynyt poikkeuksellisen vauhdikkaasti, kun marraskuun ensimmäisten viikkojen aikana leireille on ilmoittautunut jo lähes 400 nuorta. Leirejä järjestetään kesän aikana yli 60 ympäri Suomea ja niille odotetaan yhteensä 930 osallistujaa.

Protuleirit tarjoavat kaikille 8.–9. luokan käyneille mahdollisuuden pohtia omaa maailmankuvaansa elämyksellisten leikkien, syvällisten keskustelujen ja hyvän yhteishengen siivittämänä. Viikon kestävällä leirillä käsitellään nuoria kiinnostavia teemoja kuten erilaisuus, ihmissuhteet, ympäristö, tulevaisuus ja maailmankatsomukset. Aiheisiin ei tarjota valmiita vastauksia, vaan nuoria kannustetaan muodostamaan omia mielipiteitään sekä ymmärtämään eri tavoin ajattelevia.

Tavallisten leirien lisäksi järjestetään erikoisleirejä: liikunta-, partio-, kuvataide-, musiikki-, teatteri- ja sanataideleireillä teemoja käsitellään tavallista erikoisemmissa paikoissa tai erilaisin käsittelytavoin. Tarjolla on myös seniorileirejä 16–20 -vuotiaille ja aikuisleirejä yli 20-vuotiaille. Leirejä järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Prometheus-leirin tuki ry.

Protuleireille haetaan ohjaajiksi kaiken ikäisiä mutta vähintään 20-vuotta täyttäneitä aikuisia. Ohjaajana toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta nuorten parissa toimimisesta, vaan yhdistys kouluttaa ohjaajat tehtävään talven ja kesän aikana. Ohjaajakoulutuksiin voi ilmoittautua joulukuusta alkaen.

Prometheus-leirin tuki järjestää leirin käyneitä nuoria kertomaan leireistä kouluille, nuorisotaloille ja tapahtumiin. Yhdistyksen toimistolta voi myös tilata maksutta esitteitä ja julisteita. Ota yhteyttä tiedotus@protu.fi.

Tietoa kaikista kesän leireistä ja aikatauluista löytyy osoitteesta: https://www.protu.fi/

Kuva: Jani Rutanen

 eroakirkosta.fi | et-opetus.fi | pakkouskonto.fi
Vapaa-ajattelijain Liitto ry