”Nuorten filosofiatapahtumalla Nufitilla on jo vuodesta 2002 ollut iso rooli filosofisen ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumina ja edistäjä nuorten keskuudessa. Tapahtuman järjestelyjen siirryttyä Helsingin nuoret ajattelijat ry:lle toiminta on jatkunut kiitettävänä. Nufit on vahvistanut nuorten yhteiskunnallista osallisuutta sekä avoimen, kriittisen ja rationaalisen ajattelun valmiuksia. Kiinnostaviin teemoihin, erilaisiin näkökulmiin ja väittelyihin Nufitissa liittyy hyvien perustelujen ja totuudellisuuden arvostaminen sekä herruuden argumenttien haastaminen.
Väinö Voipio -palkinto on tunnustus tapahtumaa järjestäneiden Helsingin nuorten ajattelijoiden samoin kuin Protun, Dilemman ja Feton vapaaehtoisaktiiveille.”
Näin todettiin tunnustuspalkinnon kunniakirjassa, jonka lisäksi Nufitille järjestäjille oli jo joulukuussa luovutettu lahjakortti järjestämiskuluihin.
Väinö Voipio -palkinnon
tarkoitus on antaa julkista tunnustusta henkilölle tai yhteisölle, joka on myönteisellä tavalla tuonut esille ja puolustanut tieteellistä todellisuuskäsitystä ja humanistista elämänasennetta sekä edistänyt yhteiskunnan sekularisoitumista.
Vapaa-ajattelijain liiton Väinö Voipio -palkinto on myönnetty 1990-luvulta alkaen sekä henkilöille että yhteisöille. Palkinnon saaneita henkilöitä ovat mm. Kari Cantell, Kari Enqvist, Esko Valtaoja, Kimmo Pietiläinen ja Erkki Tuomioja. Yhteisöinä on palkittu Hyvinkään maistraatti joustavista siviilivihkimispalveluista, Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan promootiotoimikunta tunnustuksettoman tilaisuuden järjestämisestä sekä Humanistiliitto yli 30 Humanismin päivät -tapahtuman järjestämisestä.
Väinö Voipio toimi Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajana vuosina 1958-1963. Liiton ajamia asioita hän edisti myös uskontokriittisillä kirjoillaan Jumalan puolustus (1961), Kahleissa vai vapaana (1967), Pelotuksen uskonto (1969) ja Vihreä katkismus (1973).
Vapaa-ajattelijain Liitto ry
on uskonnottomien edunvalvonta-, ihmisoikeus- ja kulttuurijärjestö, joka myös edistää tiedepohjaista maailmankuvaa, kriittistä ja rationaalista ajattelua sekä humanistista etiikkaa.