Kriisiapua on saatavilla ilman uskontoakin
kimmo / 2.10.2011
Kunnallinen kriisipäivystys – henkistä ensiapua ja tukea kriisitilanteissa Sosiaalipäivystyksen kriisiyksikkö Kriisipäivystys toimii psykososiaalisen tuen ensihälytysyksikkönä ja päivystää vuorokauden jokaisena tuntina. Kriisityöntekijät antavat henkistä ensiapua puhelimitse, tekevät tarvittaessa kotikäyntejä, tulevat onnettomuuspaikoille, […]

Kunnallinen kriisipäivystys – henkistä ensiapua ja tukea kriisitilanteissa

Sosiaalipäivystyksen kriisiyksikkö
Kriisipäivystys toimii psykososiaalisen tuen ensihälytysyksikkönä ja päivystää vuorokauden jokaisena tuntina. Kriisityöntekijät antavat henkistä ensiapua puhelimitse, tekevät tarvittaessa kotikäyntejä, tulevat onnettomuuspaikoille, selvittävät jatkopalveluiden ja tuen tarpeen sekä auttavat sen järjestämisessä. Palvelu on luottamuksellista ja maksutonta. Yhteyttä voi ottaa myös nimettömänä.

Järjestöjen tuottamia palveluja:

Sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, potilas- ja vertaistukijärjestöjä:

Suomessa on tarjolla varsin monipuolisesti uskonnollisesti neutraalia kriisipalvelua – niin yksilöllistä kriisiapua kuin suuronnettomuuksien yhteydessä loukkaantuneille ja uhrien omaisille annettavaa kriisiapua. Kriisiapu on kuntien lakisääteinen tehtävä (kriisikeskukset). Siihen voi liittyä SPR:n kriisiapupalveluja, ja monilla eri järjestöillä on erikoistuneita palveluja, joita rahoitetaan RAY:n toimesta.

Kriisiapuan antavien järjestöjen toimintaan samoin kuin apua tarvitsevien yksinäisten ihmisten hoivan ja hoidon avuksi tarvitaan ja käytetään myös vapaaehtoisia, joille monet järjestöt ja kunnat järjestävät koulutusta. Tällaista uskonnollisesti neutraalia vapaaehtoistyötä tekevien joukossa on luonnollisesti paljon myös ei-uskonnollisia ihmisiä. Vapaaehtoistyölle onkin täysi syy antaa suuri arvostus teemavuoden 2011 jälkeenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *