Kaupunki ei saa suosia yhtä uskontokuntaa
kimmo / 13.8.2009
Helsingin Vapaa-ajattelijat ryKannanottoJulkaisuvapaa heti Helsingin kaupunginhallituksessa on esillä Kampin kauppakeskukseen rakennettavan kappelin alueen antaminen Helsingin evankelis-luterilaiselle seurakuntayhtymälle ilman vuokravelvollisuutta. Helsingin vapaa-ajattelijoiden mielestä julkisiin tiloihin sopisi evankelis-luterilaisen kirkon kappelia paremmin hiljentymishuone, […]

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry
Kannanotto
Julkaisuvapaa heti

Helsingin kaupunginhallituksessa on esillä Kampin kauppakeskukseen rakennettavan kappelin alueen antaminen Helsingin evankelis-luterilaiselle seurakuntayhtymälle ilman vuokravelvollisuutta. Helsingin vapaa-ajattelijoiden mielestä julkisiin tiloihin sopisi evankelis-luterilaisen kirkon kappelia paremmin hiljentymishuone, joka olisi katsomuksellisesti neutraali, kaikille sopiva.

Mallia hiljentymishuoneelle voisi ottaa kansainvälisistä lentokentistä, joissa usein on aidosti kaikille vakaumussuunnille, myös uskonnottomille, tarkoitettuja hiljentymistiloja. Sellainen voisi olla mainio epäkaupallinen kaupunkitilan paikka tarjottavaksi kaikille ihmisille, niin suomalaisille kuin turisteillekin.

Kaupungilla on tähän asti ollut selkeä linja, että kaikista tiloista/tonteista, jopa kaupungin omilta virastoilta, mm. kouluilta, peritään vuokra, ja toimintaa tarvittaessa tuetaan avustuksin. Kappelin tonttia on kuitenkin esitetty myönnettäväksi ilman vuokraa ja kiinteistöveroa, niin kutsutulla vakaalla hallintaoikeudella, jolloin seurakunnan ei tarvitsisi maksaa vuokraa eikä kiinteistöveroa. On omituista, että Kampista annettaisiin tontti evankelis-luterilaiselle kirkolle maksutta, varsinkin kun kirkko on erittäin varakas toimija, joka ei ainakaan ensimmäisenä erillistä avustusta tarvitse.

Kaikille sopivalle hiljentymishuoneelle voisi löytyä sopiva paikka myös Kampin kauppakeskuksen nykyisistä sisätiloista, ilman mitään uudisrakentamista nyt esitettyyn paikkaan, jonka sopivuus sekin on vielä kysymyksiä herättävä.

Jussi K. Niemelä.
Helsingin vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *