Ota kantaa – keväällä 2019
emma / 2.11.2018
Elämme outoja aikoja. Teknologian kehitys on huimaa, maapallon tulevaisuus on pääosin ymmärretty olevan ihmisten eikä minkään yliluonnollisen tahon käsissä. Me suomalaiset olemme tottuneet tapakristityn valtionkirkkovetoisen maamme maallistumiseen. Hyvä. Eikö? No tässä pintaraapaisua asioihin. Pari vuotta sitten Helsingin seudun vaparit järjesti maahanmuuttajapaneelin, jossa maahanmuuttajataustaiset uskonnottomat saivat äänensä kuuluville. Tällöin tuli ilmi seikka jota ei kantahärmäläinen ole […]

Elämme outoja aikoja. Teknologian kehitys on huimaa, maapallon tulevaisuus on pääosin ymmärretty olevan ihmisten eikä minkään yliluonnollisen tahon käsissä. Me suomalaiset olemme tottuneet tapakristityn valtionkirkkovetoisen maamme maallistumiseen. Hyvä. Eikö? No tässä pintaraapaisua asioihin.

Pari vuotta sitten Helsingin seudun vaparit järjesti maahanmuuttajapaneelin, jossa maahanmuuttajataustaiset uskonnottomat saivat äänensä kuuluville. Tällöin tuli ilmi seikka jota ei kantahärmäläinen ole kenties pohtinut. Suomi on fundamentalistivaltio! Taustaksi tälle ajatukselle tuli ensimmisten kysymyksien joukossa rajalla turvapaikanj´hakijalle esitettävä kysymys: Uskonto? Vastaanottokeskuksissa radiot soittavat uskonnollista musiikkia, jumalanpalveluksia ja television puolella sama jatkuu. Ja tämä verovaroin. IHEU:n vuoden 2015 raportissa Suomi on muslimivaltioiden mm. Iran, Libya jne. kanssa samassa kategoriassa. Lue koko Freedom of Thought -raportti (International Humanist and Ethical Union, IHEU). 

Uskomaton on ottanut usein kantaa monikulttuurisen Suomen epäkohtiin ja avannut taustoja. Olemme myös huomioineet nykyisen eduskunnan ja maan hallituksen kantoja, joista olimme huolissamme. Aiempien numeroiden sähköisiä versioita voi tarkastella HVA:n nettisivuilla.

Nyt kuitenkin maallistuminen etenee, mutta valtionkirkko porskuttaa. Korjauksen kohteina tulisi olla ainakin valtiopäivien avajaiset, ministerin tehtävien aloitus, veronkeruu, budjetoidut verovarat uskontokunnille, hautaustoimi, jumalanpilkkalainsäädäntö sekä lasten ja nuorten suojelu katsomuksenvapausasioissa. Suurempi valtionkirkko on ottanut kohteekseen kouluja ja niiden oppilaita. Pitkäntähtäimen jäsenhankintaako?

Puolueisiin en tässä ota kantaa, mutta kevään vaaleissa uskonnottomien kannattaa myös tarkastaa ehdokkaansa kantaa katsomus- ja valtionkirkkoasioihin. Sillä vaalit ovat ainoa kohta vaikuttaa lainsäätäjiin todella.

Maassamme ja maailmassa ei siis ole valmista.
Siltikin kuulaita syyspäiviä kaikille lukijoillemme.

Jape Lovén
Päätoimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *