Seitsemän kirkon asemasta ja etuoikeuksista
jaakko / 10.8.2016
Seitsemän kirkon asemasta ja etuoikeuksista – ti 16.8.2016 klo 14.00, Neljäs linja 1, Helsinki Comparing seven majority churches – Tue 16. August 2016 at 14.00 o’clock Introduction lecture is presented in English. Alustus on englanninkielinen, ei tulkkausta suomeksi, mutta kommentteja ja kysymyksiä voi esittää suomeksikin. Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Englannin ja Skotlannin enemmistökirkkojen asema: […]

Seitsemän kirkon asemasta ja etuoikeuksista
– ti 16.8.2016 klo 14.00, Neljäs linja 1, Helsinki

Comparing seven majority churches
– Tue 16. August 2016 at 14.00 o’clock

Introduction lecture is presented in English. Alustus on englanninkielinen, ei tulkkausta suomeksi, mutta kommentteja ja kysymyksiä voi esittää suomeksikin.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Englannin ja Skotlannin enemmistökirkkojen asema: Mitä eroja, mitä yhteistä? Valtiokirkolliset etuoikeudet Pohjoismaissa? Turvattu talous?  Miten kirkot saavat rahansa? Ovatko Englannin ja Skotlannin kirkot hyväntekeväisyyden varassa?

Mikä on muuttunut viime vuosina? Tulevaisuus? Mikä on ns. yhteiskunnallisten palvelujen hinta ja tuotos? Tästä kokonaisuudesta on tarjolla uutta vertailevaa tutkimustietoa, joka kiinnostaa myös kirkkoon kuulumattomia. Olisiko siinä perusteita valtion ja kirkon suhteen kriittiseen tarkasteluun ja uudelleenjärjestelyyn?

Tanskalainen väitöskirjatutkija Sidsel Kjems vierailee tutkimustyöhönsä liittyen Helsingissä elokuussa. Hän pitää englanninkielisen esityksen tutkimusaiheestaan ja osallistuu keskusteluun. Kjems on työskennellyt virkamiehenä ja toiminut myös Tanskan humanistiliiton puheenjohtajana.

Comparing seven majority churches: The resources and members of majority churches in the Nordic countries, England and Scotland

Sidsel Kjems, PhD Fellow

Time: Tuesday 16. August 2016 at 14.00 o’clock

Place: Office of the Union of Freethinkers, Neljäs linja 1, 00530 Helsinki
Paikka: Vapaa-ajattelijain liiton toimitila, Neljäs linja 1, Helsinki

Free entrance, Welcome

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *