Kampin kappeli ei yhdistä vaan erottaa
kimmo / 1.6.2012
Helsingin Vapaa-ajattelijat ry TIEDOTE 1.6.2012 Kampin kappeli ei yhdistä vaan erottaa Helsingin Kamppiin avataan tänään kappeli, jossa on mahdollista saada Suomen luterilaisen kirkon hengellisiä palveluja ja Helsingin kaupungin Sosiaalipalveluja. Helsingin […]

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry

TIEDOTE 1.6.2012

Kampin kappeli ei yhdistä vaan erottaa

Helsingin Kamppiin avataan tänään kappeli, jossa on mahdollista saada Suomen luterilaisen kirkon hengellisiä palveluja ja Helsingin kaupungin Sosiaalipalveluja. Helsingin vapaa-ajatelijat ja Suomen Vapaa-ajattelijain liitto pitävät kaupungin ja kirkon yhteishanketta ongelmallisena.

Helsingin vapaa-ajattelijat jakoivat kappelin avajaisyleisölle sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan aiheesta piirtämää sarjakuvaa, jossa kritisoitiin ja tuotiin esille hankkeen ongelmat.

kampinkappelipien

– Tuntui, että avajaisiin osallistuneetkin ymmärsivät ihan hyvin, että jos kappeli olisi rakennettu kirkon varoin ja kaupunki perisi täysmääräisen vuokran, tilanne olisi ihan toinen, paikanpäällä tiedotetta jakanut Pertti Jarla kertoo.

Kaupunki tukee kirkkorakennusta edullisella vuokralla ja maksaa osan kappelin työntekijöiden palkoista. Kappelissa tulee työskentelemään sosiaalityöntekijöitä ja kirkon hengellisen työntekijöitä.

– Kirkon erottaminen valtiosta on Vapaa-ajattelijain liiton ja sen jäsenyhdistysten tavoite. Kampin kappelihanke osoittaa entistä ajankohtaisemmaksi keskustelun julkisen vallan ja yhden uskonnollisen yhteisön suhteista, Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma arvioi.

Helsinkiläisistä 40 prosenttia ei kuulu kirkkoon. Kaupungilla olisi ollut vaihtoehtona rakentaa neutraali hiljentymistila, kuten sairaaloissa tai lentokentillä on tapana. Uskonnolliseen tilaan rakennettu sosiaalitoimisto ei huomioi ihmisen katsomuksen vapautta.

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry

Ilkka Vuorikuru, puheenjohtaja

040 129 1173 ilkka.vuorikuru@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *