Yhdistyksen esittely

Hallitus:

Liisa Taskinen, puheenjohtajaPekka Aalto, varapuheenjohtaja
Ulla Jalkanen, sihteeri
Timo Jalkanen
Jorma Laine

Hallituksen ulkopuolisena taloudenhoitajana Ume Eerola.

Tietoa Kotkan Vapaa-ajattelijoista

Kotkan Vapaa-ajattelijoilla on varsin merkittävä rooli suomalaisen vapaa-ajattelun historiassa. Yhdistyksemme perustettiin 4. lokakuuta 1929, ja se on Suomen vanhin vapaa-ajattelijoiden yhdistys (pari samankaltaista yhdistystä saatettiin perustaa hieman aiemmin, mutta ne jäivät varsin lyhytikäisiksi). Kotkan Vapaa-ajattelijat järjestää ajoittain opinto-/keskusteluiltoja eri teemoista, kuten esimerkiksi kestävä kehitys tai uskonnottomat juhlatilaisuudet.

Yhdistyksemme ylläpitää Suomen vanhinta ja suurinta vapaa-ajattelijoiden hautausmaata. Käytännön tarve tällaiselle hautausmaalle oli itse asiassa keskeinen syy koko yhdistyksen perustamiselle, ja kun alue (nykyisin Kotkaan kuuluvalta) Parikalta oli hankittu ja talkootyönä raivattu, hautausmaa voitiin ottaa käyttöön keväällä 1931. Hautaustoimi muodostaa vielä nykyisinkin tärkeän osan yhdistyksemme arkisesta toiminnasta.

Kotkan Vapaa-ajattelijoiden pitkäaikainen aktiivi ja puheenjohtaja Aarne Yrjönen lahjoitti Kotkan edustalla sijaitsevalta Viikarinsaarelta yhdistykselle tilan, joka nimettiin Vapaarannaksi. Vapaarannassa on vuosien varrella mm. järjestetty nuorten Prometheus-leirejä, ja se soveltuu myös esim. kotitarvekalastajien etappipaikaksi. Askeettinen mutta luonnonkaunis Vapaaranta tarjoaa runsaasti nikkarointimahdollisuuksia innokkaille vapaaehtoisille – kysy lisää toimistoltamme!