Me pystymme, koska haluamme!

Vapaa-ajattelijat pystyvät saamaan aikaan hyvinkin merkittäviä asioita, jos vain halua ja ennakkoluulottomuutta riittää. Tietenkin yhdistyksen resurssit ovat rajalliset, mutta ainakin viimeksi tehdyssä isommassa projektissa, eli eroakirkosta.fi sivuston uudistuksessa, saimme merkittävää apua vapaa-ajattelijoihin kuulumattomilta ihmisiltä. Näiden ihmisten panos oli sivuston uudistuksessa niin merkittävä, että uudistus olisi hyvin suurella todennäköisyydellä jäänyt kokonaan tekemättä ilman heidän apuaan. Eroakirkosta.fi sivusto todistaa, että vapaa-ajattelijat pystyvät saamaan aikaan toimivia kokonaisuuksia ja myös ylläpitämään ja kehittämään niitä.

Nyt pitäisi suunnata katse tulevaisuuteen ja miettiä, mikä voisi olla seuraava menestystekijä vapaa-ajattelijoilla. On ilmeistä, että seuraava merkittävä vapaa-ajattelijoiden onnistuminen tulee jollain tavalla jälleen kytkeymään internetiin, koska siltä alueelta löytyy todistetusti osaamista ja resursseja. Internet ei tietenkään saa olla itseisarvo, vaan täytyy ymmärtää, että se on aivan loistava työkalu hyvin monenlaiseen toimintaan. Toisaalta, jos internet hylätään uuden pelossa kokonaan, merkitsee se valtavaa takapakkia vapaa-ajattelijoille.

Vapaa-ajattelijoiden suurin ongelma on aina ollut resurssien puute. Osaltaan tämä on johtunut siitä, että jäsenet, eivätkä varsinkaan ulkopuoliset, ole tienneet, miten vapaa-ajattelijatoimintaan voisi osallistua. Internetin hyödyntäminen ihmisten rekrytoimisessa erilaisiin vapaa-ajattelijoiden tekemiin projekteihin on vielä kokeilematta. Jos saisimme rakennettua sellaisen järjestelmän, jota seuraamalla kaikki kiinnostuneet voisivat osallistua toimintaamme, niin tarjolla olisi valtavat resurssit. Vapaa-ajattelijoista ja tavoitteistamme ollaan kiinnostuneita, pitää vain tarjota helppo tie osallistua toimintaan. Tässä onkin purtavaa vuodelle 2007 oikein kunnolla.

Toimivaa Uutta Vuotta 2007!

Petri Karisma

Seuraava juttu: Näpit irti Molokista