Tampereen vapaa-ajattelijat ry

4/2006

Pääkirjoitus: Me pystymme, koska haluamme! - Petri Karisma
Vapaa-ajattelijat pystyvät saamaan aikaan hyvinkin merkittäviä asioita, jos vain halua ja ennakkoluulottomuutta riittää.
Pakina: Näpit irti Molokista - Tapio Aho
Raamattu on todella aikaansa edellä oleva teos. Turhaan eivät uskovaiset sitä ole kehuneet. Jo tuhansia vuosia sitten siihen on keksitty nimetä nykypäivän tuotekehittelyä.
Atte Ateisti & Pastori Pyhätosi - Timo Vuorinen
Sarjakuva
Yhteistyöllä tavoitteisiin - Timo Rantala
Kalenterissa on 365 päivää vuodessa, Suomi on yhdistysten luvattu maa ja nykyisin kaikilla on mahdollisuus tuoda oma kantansa esille. Kaikille tuttuja asioita, mutta harva miettii tarkasti miten asia on muuttunut vuosien mittaan ja mitä kaikkea siihen liittyy yhdistyksen toiminnan kannalta.
Apin palsta Uskomaton Joulu - Api
Jo muinaiset roomalaiset sen tiesivät talvipäivänseisauksen aika on valon ja ilon juhlaa. Sol Invictus, voittamaton aurinko, on juuri saanut otteen pimeydestä ja päivät alkavat hiljalleen pidentyä. Heidän viettämästään, enimmäkseen hyvinkin pakanallisesta Saturnaliasta periytyvät monet nykyiset joulunviettotapamme.
Vapaata vai sidottua ajattelua? - Ilkka Viio
Minua epäilyttää, että sana "vapaa-ajattelu" lupaa itsestään vähän liikaa. Nimittäin jos kyseinen sana ymmärretään tarkasti, niin ihminen voi silloin ajatella kaikista asioista ihan mitä haluaa ja halutessaan vaikka joka päivä vaihtaa ajatuksensa täysin uusiin.
Vapaa-ajattelu on yhteiskunnallinen asia! - Petri Karisma
Wiio on kirjoituksensa nimiä koskevassa kohdassa hyvin oikeassa. Vapaa-ajattelija sanana on hyvin hankala, ja se johtaa usein varsin huvittaviin sekaannuksiin ja väärinymmärryksiin.
Selam horjuttaa kristinuskoa - Timo Vuorinen
Viime syyskuussa kerrottiin (mm. AL 22. 9. 06) mullistavasta fossiililöydöstä: Selam-tytöstä, joka oli puoliksi apina ja puoliksi ihminen. Jotakin tämänkaltaista saatettiin tietysti odottaakin - paitsi kristillisissä piireissä.
Runo - Timo Rantala
Kohti vuotta 2007 - Petri Karisma
Tampereen vapaa-ajattelijat ry on kehittänyt toimintaansa vuosi vuodelta. Työ yhdistyksen toimintaedellytysten kehittämiseksi on ollut määrätietoista ja pitkäjänteistä. Jäsenmäärä on ollut tasaisessa kasvussa ja aktiivien määrä on kasvanut varsinkin viimeisen kahden vuoden aikana.