Voitokas liittokokous

Vapaa-ajattelijain liitto piti liittokokouksensa Järvenpäässä 11. ja 12. kesäkuuta. Olen varsin vakuuttunut, että mennyt liittokokous tullaan muistamaan uutena alkuna vapaa-ajattelijaliikkeen taipaleella. Tämän pystyi helposti aistimaan kokouksen aikana, koska kaikilla kokousedustajilla näytti olevan kova tarve rakentaa yhteistyötä ja välttää vastakkainasettelua.

Tamperelaisena kokouksessa oli hyvä olla, koska lähes jokainen kokouksessa paikalla ollut muisti kertoa, että teillä Tampereella on tehty niin hyvää työtä, että sillä tavalla pitäisi toimia koko Suomessa. Näitä kehuja kuulleena ei ole liioittelua, jos väittää, että Tampereen toiminnalla oli keskeinen merkitys sille, että liittokokous onnistui reivaamaan vapaa-ajattelijain liiton uuteen kurssiin. Tampereen yhdistyksestä liiton luottamustehtäviin valittiin Jori Mäntysalo pääsihteeriksi, allekirjoittanut hallituksen jäseneksi, Teuvo Kantola liittovaltuuston jäseneksi ja Sirkka Vadèn ja Jani Hinkka liittovaltuuston varajäseniksi.

Toiminta on kaiken kaikkiaan keskeisessä osassa, jos aiomme saada tavoitteitamme läpi. Ei riitä, että kirjaamme ylös hienoja ja yleviä tavoitteita, jotka jäävät nurkkiin pölyttymään, vaan vapaa-ajattelijaliikkeen pitää näkyä ja kuulua. Itse muistan sanoneeni hiukan leikilläni tullessani mukaan Tampereen toimintaan, että vapaa-ajattelijaliike tarvitsee kolmea asiaa, eli julkisuutta, julkisuutta ja julkisuutta.

Voidaan varsin oikeutetusti sanoa, että vapaa-ajattelijaliikkeeseen, kuten muihinkin saman tyylisiin kansalaisjärjestöihin pätee varsin yksinkertainen sääntö, mitä tunnetumpi järjestö, niin sitä vaikutusvaltaisempi. Ilman vaikutusvaltaa on hyvin vaikea saada tavoitteitaan päättäjien esityslistalle. Päättäjien on hyvin vaikea pitää ajamiamme tavoitteita edes tärkeinä, ellei kukaan niitä määrätietoisesti ja tehokkaasti pidä esillä. Julkisuuden avulla voimme nostaa meille tärkeitä asioita esille. Tämä on onnistunut erittäin hyvin eroakirkosta.fi sivuston ja tahdon siviilihautajaiset -kortin osalta. Julkisuutta ja sen mukana vaikutusvaltaa tulemme saamaan roppakaupalla, kunhan osaamme vetää oikeista naruista. Tavoitteita, joita jatkuvasti pidetään esillä, ei niin vain sivuuteta.

Lämmintä kesää kaikille tasapuolisesti!

Petri Karisma

Seuraava juttu: Peto jo keskellämme!