Tampereen vapaa-ajattelijat ry

2/2005

Pääkirjoitus: Voitokas liittokokous - Petri Karisma
Vapaa-ajattelijain liitto piti liittokokouksensa Järvenpäässä 11. ja 12. kesäkuuta. Olen varsin vakuuttunut, että mennyt liittokokous tullaan muistamaan uutena alkuna vapaa-ajattelijaliikkeen taipaleella.
Pakina: Peto jo keskellämme! - Tapio Aho
Uskovat väittävät yhtenään, että lopunajat ovat alkaneet, koska he joutuvat esimerkiksi maanjäristyksiin paljon useammin kuin muut.
Liikaa uskonto-ohjelmia - Teuvo Kantola
Yleisradion radio- ja televisio-ohjelmien tuottaminen rahoitetaan kansalaisilta perityillä tv-lupamaksuilla. Ohjelmatuotanto on kohtuullisen monipuolista muuten paitsi että niissä on aivan liikaa uskontoihin liittyviä ohjelmia.
Pikku-uutisia uskonnonvapaudesta - Jori Mäntysalo
Henkiseen turvaan ei kirkkoa tarvita - Timo Rantala
Usein suurten kansainvälisten kriisien ja pienempien Suomessa tapahtuneiden onnettomuuksien jälkeen ihmiset kokoontuvat kirkkoihin.
www.eroakirkosta.fi - Petri Karisma
Taas on puoli vuotta kulunut tätäkin vuotta, joten on hyvä tarkastella, kuinka vuosi on alkanut eroakirkosta.fi sivustolla.
Miksi eroakirkosta.fi -sivusto - Petri Karisma
Sivuston suhteellisen suuren media- julkisuuden takia on syntynyt kuva, että vapaa-ajattelijoiden keskeinen tavoite on erottaa kirkosta mahdollisemman monta kirkon jäsentä. Tämä on hyvin karkea yksinkertaistus, joka vaatii oikaisemisen.
Miksi erosin evankelis-luterilaisesta kirkosta - Kalevi Ruuskanen
Kirjoitus on vastaus kirkon tutkimuskeskuksen kyselyyn, jossa pyydettiin kertomaan kirkosta eroamiseen johtaneita syitä.
Pelasta itsesi - pelasta maailma - Minna Santaoja
Sain käsiini Tampereen vapaa-ajattelijoiden Pakanasanomat ensimmäisen kerran vuosi sitten pääkirjasto Metsosta. Työstettyäni pitkään suhdettani kirkkoon tutustuin lehteen innolla ja petyin.
Runo - Timo Rantala