Miksi eroakirkosta.fi -sivusto

Sivuston suhteellisen suuren media- julkisuuden takia on syntynyt kuva, että vapaa-ajattelijoiden keskeinen tavoite on erottaa kirkosta mahdollisemman monta kirkon jäsentä. Tämä on hyvin karkea yksinkertaistus, joka vaatii oikaisemisen.

Vapaa-ajattelijoiden tavoitteet ovat moninverroin monipuolisemmat kuin pelkästään erottaa ihmisiä kirkosta. Sivusto kylläkin auttaa meitä ainakin yhdessä keskeisessä tavoitteessa, eli valtion ja kirkon erottamisessa. Mikäli sivuston kautta erotaan kirkosta sankoin joukoin, on päättäjien jossain vaiheessa havaittava, että valtionkirkon erityisasema ei vastaa nykyaikaisen oikeusvaltion periaatteita.

Toisaalta voi ajatella, että eroakirkosta.fi sivusto auttaa uskonnottomien oikeuksien puolustamisessa, onhan valtaosa kirkon jäsenistä liitetty kirkkoon lapsena ilman omaa tahtoaan. On erittäin hyvä, että heille tarjotaan helppo ja toimiva tapa erota instituutioista, johon he eivät halua kuulua.

Eroakirkosta.fi sivusto on ollut loistava tapa saada vapaa-ajattelun asiaa julkisuuteen. Myös tulevaisuudessa sivusto tulee aivan varmasti olemaan hyvä ja tehokas tapa ajaa vapaa-ajattelijoiden tavoitteita.

Petri Karisma

Seuraava juttu: Miksi erosin evankelis-luterilaisesta kirkosta