Kiireinen syksy tampereen vapaa-ajattelijoissa

Tampereen vapaa-ajattelijoissa on tapahtunut erittäin paljon sitten edellisen Pakanasanomien ilmestymisen. Merkittävimmät tapahtumat ovat olleet paneelikeskustelu päiväkotien uskontokasvatuksesta, uusien jäsenten ilta ja perinteisen kirkostaeroamiskampanjan toteuttaminen.

Päiväkotien uskontokasvatuspaneeli

Tampereen vapaa-ajattelijat ovat järjestäneet aikaisemminkin paneelikeskusteluja ja nyt paneelin aiheena oli päiväkotien uskontokasvatus. Paneeli järjestettiin Metsossa 7.9.2002 ja paikalle oli saapunut yli 20 henkeä. Panelisteja oli viisi ja he edustivat päiväkoteja, bahá'í-yhteisöä, evl-kirkkoa, vapaa-ajattelijoita ja muslimeja. Keskustelu sujui hyvässä hengessä, vaikka aihe oli erittäin tulenarka.

Uusien jäsenten ilta

Aloitimme uuden käytännön ja kutsuimme Tampereen vapaa-ajattelijoiden toimistolle uudet jäsenet, joka ovat liittyneet yhdistykseemme viimeisen vuoden aikana. Postitimme kaikille uusille jäsenille henkilökohtainen kutsun saapua paikalle. Käytäntö näytti toimivan hyvin ja uusin jäsenien iltoja tullaan järjestämään tulevaisuudessakin. Paikalle saapui kiitettävä määrä uusia jäseniä, joille esittelimme yhdistyksemme toimintaa. Itsekin opimme paljon uusilta jäseniltä. Erittäin mielenkiintoista oli kuulla, miksi he olivat hakeutuneet vapaa-ajattelijoihin ja mistä he olivat saaneet tietoa yhdistyksestämme. Näiden tietojen pohjalta voimme paremmin kohdentaa uusjäsenhankintaa.

Kirkostaeroamiskampanja

Tämä syksynä toteutettiin jo perinteeksi muodostunut kirkostaeroamiskampanja. Aikaisempina vuosina lennäkkien jakamisen ovat suorittaneet Tampereen vapaa-ajattelijoiden jäsenet. Tämä on aiheuttanut sen, että jaettava määrä on pakostakin jäänyt suhteellisen pieneksi. Tämä vuonna ostimme palvelun ykkösjakelulta, mikä mahdollisti huomattavasti suuremman määrän jakamisen. Kun Ykkösjakelun jakamiin lennäkkeihin lisätään jäsenten jakamat lennäkit, pääsemme niinkin hulppeaan lukuun kuin 15000. Tällä määrällä tavoitamme suoraan arviolta noin 35000 tamperelaista.

Tärkeintä kampanjan kannalta oli, että ylitimme uutiskynnyksen Tampereen alueella. Kampanjan tiimoilta Tampereen vapaa-ajattelijoita haastateltiin sekä Radio 957:ssä että TampereTV:ssä. Kummallakin kerralla haastateltava oli vt. puheenjohtaja Laura Mäntysalo. Koska kampanja onnistui näin hyvin, aiomme ensi vuonna tehdä jotakin todella näkyvää ja suurta kirkostaeroamiskampanjan aikana.

Seuraava juttu: VAKAUMUSTEN TILA SUOMESSA